Fly Dengan Anak-anak

Baru-baru ni fly dengan anak-anak, waaa mencabar juga ni fly tanpa encik suami. mana taknya yang kecik ni dah ada seat sendiri, almaklumlah dah besar gitu, tiket dah harga tiket dewasa, takde dah tiket bayi, so happy lah dia kan dapat seat sendiri takyah nak pangku lagi dah 😀

Nak dijadikan cerita, kejap-kejap nak buka tali pinggang uwaaaa…tak mahu duduk diam, nak buka nak bangun berdiri nengok orang, sabar jeler. masa dari KL – SDK tu lah rasa mencabar, dengan-dengan aku ni cakap tak berenti dalam flight tu, buat malu je HAHAHAHAHA, saje tau budak kecik ni.

Continue reading “Fly Dengan Anak-anak”

kesesakan lalu lintas yang terlampau

Salam semua, macam manalah ye keadaan jalanraya petang nie dari arah Lebuhraya Pantai Timur ke kuala lumpur / Klang? maklumlah petang nie nak balik Klang semula, kalau boleh taknak ler bersesak-sesak macam malam raya baru nie, bayangkan kami meredah trafik jam berjam-jam okeh! kesian kat en.hubby…huhuhu

traffic-jam

Kredit pic to unlimitedchoice.org

Bayangkan lebih kurang trafik jam macam gambar atas tu, memang pesta lampu brake woo, perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 2 jam setengah menjadi 5 jam….huhhu nasib baiklah en.hubby kreative dalam mencari jalan, masuk kawasan perumahan, tau-tau dah sampai kt MRR2 gombak…ehehe kalau tidak memang naya nak meredah jam kat cheras dan jugak kat Tesco Ampang tu.

Continue reading “kesesakan lalu lintas yang terlampau”

Alyah juara Gah 1 RTM

Salam semua selamat pagi, kembalinya Yan dari bercuti selama 3 hari dari dunia blogging 🙂 semalam nak update pasal nie tapi tak larat sangat, sempat layan TV sekejap aje. Sebabnya semalam baru balik dari kampung en.hubby kat Jengka Pahang.

Semalam merupakan Malam Kemuncak  Gah 1 Akhir musim ke-7 anjuran Radio Televisyen Malaysia (RTM) di Surf Beach, Sunway Lagoon. Sebenarnya Yan tak tahu pun apa-apa pasal Gah 1 nie sehinggalah Yan balik kampung dan bersembang dengan Mak mertua pasal Malam Kemuncak  Gah 1. ehehe nampak sangat memang tak layan RTM nie 🙂

Continue reading “Alyah juara Gah 1 RTM”