Kuih Batang Buruk Sabah

Salam, sebelum balik kampung hari tu saya sibuk menyiapkan Kuih Batang Buruk Sabah, favourite my Mak mertua gak ni, dia suka sangat makan Kuih Batang Buruk Sabah ni, tiap kali raya mesti wajib saya buat untuk dia, kali ni buat Kuih Batang Buruk Sabah ni untuk kenduri kahwin adik ipar, layan gambar jelah ye hihihi.

Readers saya!! Tolong saya Tweet –> tak susah mana pun, terima kasih atas bantuan anda.

Kuih Batang Buruk Sabah

Proses menggoreng batang buruk

Continue reading “Kuih Batang Buruk Sabah”

Pasaraya Cowboy memang best!

Salam semua, maaflah yea seharian tak de masa nak online, kalau online pun setakat on lappy then tak duduk pun depan lappy sebabnya sangat sibuk dengan tempahan kuih batang buruk sabah, maaf jugak sebabnya tak open order kat sini, bukan apa takut tak terbuat nanti, sebabnya tempahan yang ada sekarang nie pun banyaklah jugak, ingatkan memang taknak buat tapi permintaan sangat tinggi, lagipun order semua datangnya dari customer yang sebelum-sebelum ini, syukur nampaknya kuih batang buruk sabah versi yanmie memang disukai…ekeke 😛

Semalam jugak pergi beli bekas aka balang untuk letak kuih batang buruk sabah tu, bahan-bahan dah beli kat bandar pusat nie aje, tapi bekas tu ler takde, so kami cari ke Pasaraya Cowboy. ehehe kelakar je nama pasarayanye kan 😛

Continue reading “Pasaraya Cowboy memang best!”