kesesakan lalu lintas yang terlampau

Salam semua, macam manalah ye keadaan jalanraya petang nie dari arah Lebuhraya Pantai Timur ke kuala lumpur / Klang? maklumlah petang nie nak balik Klang semula, kalau boleh taknak ler bersesak-sesak macam malam raya baru nie, bayangkan kami meredah trafik jam berjam-jam okeh! kesian kat en.hubby…huhuhu

traffic-jam

Kredit pic to unlimitedchoice.org

Bayangkan lebih kurang trafik jam macam gambar atas tu, memang pesta lampu brake woo, perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 2 jam setengah menjadi 5 jam….huhhu nasib baiklah en.hubby kreative dalam mencari jalan, masuk kawasan perumahan, tau-tau dah sampai kt MRR2 gombak…ehehe kalau tidak memang naya nak meredah jam kat cheras dan jugak kat Tesco Ampang tu.

Continue reading “kesesakan lalu lintas yang terlampau”

Selamat menyambut hari raya aidiladha

Salam semua, hari nie mesti ramai yang nak balik kampung kan, macam Yan dengan family akan balik ke kampung en.hubby di Jengka, Pahang, petang atau malam ini, harap-harap jalan tak jem, faham-faham ajelah lebuhraya pantai timur macam mana jemnya kalau time perayaan nie, harap-harap dipermudahkan dan diselamatkan pergi dan balik kami…amin 🙂

selamat hari raya aidiladhaGambar sumber dari dan di edit olehku 🙂

Di kesempatan ini kami seisi keluarga ingin mengucapkan selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua kawan-kawan dan juga pembaca blog ini, jaga diri semua, jaga juga lembu takut kang terlepas naya…hahaha.

Nota Yanmie : Seksi kan lembu atas tu 😛