Lembu siapa yang terlepas ni?

Salam, pagi tadi sedang saya berada di laman rumah tengah menyidai kain, tetiba terkejut ada lembu lalu depan rumah, seakan ‘perak’ sekejap tengok lembu, banyak pulak tu, adalah dalam 10 ekor kot macam tu, risau juga kalau lembu tu mengamuk masuk dalam pagar rumah hehe, besar-besar semuanya.

lembu

Adakah ini lembu korban, yang terlepas dan tersesat? sebab tak nampak pun macam ada penjaga lembu tu, haraplah bukan lembu korban yang terlepas, tapi rasanya macam bukan sebab masih awal lagi, raya Aidiladha 6hb ni kan?

Continue reading “Lembu siapa yang terlepas ni?”

Cara-cara simpan lembu

Salam semua, hah jangan terkejut dengan tajuk entry nie yea “cara-cara simpan lembu” ini sebab ada orang cari keywords kat bawah nie, nak simpan lembu kat mana pun dia tak tau, kesian betul…maybe dia takut orang curik lembu dia kot, takpun dia curik lembu orang then nak sorok lembu tu…hahhaa *eh apa aku mengarut nie??*

Agaknya kenapa yea sampaikan nak simpan lembu kat mana pun orang nie google jugak?? macam-macam lah diorang nie…ehehhe

Continue reading “Cara-cara simpan lembu”

Ya Rabbi aku dapat lembu free – sila percaya

Salam semua, sila jeles ok! Yan dapat lembu free 1 ekor dari Cekgu Dahlia, Thanks dear, tak tahu apa mimpi dia bagi Yan lembu seekor, teruja rasa hati. Karang besok Kak Yan ngan hubby bawa lori gi amik yea 🙂 taulah buffered earning tu mahsyuk 🙂

Mulalah Yan duk fikir nak buat apa dengan lembu nie?? 1 ekor tu bukan 1 kg ok! di ulang dengan jelas *1 EKOR*. Korang kalau nak daging lembu nie meh lah datang umah Yan, senang je nak cari kat Bandar Puteri Klang, ha..lagi senang amik no Phone Yan nie 019-314 ku tekan-tekan tak dapat…ehehe *mana boleh bagi No kat sini, kang tak tido malam pulak kang melayan sms/call dari korang* ekeke…ada ke orang nak call/sms??

Nie lah dia lembu yang bakal di bawa balik ke Klang besok, buat kari sedap nie 🙂 dah lama tak makan kari daging…ehehhee

Continue reading “Ya Rabbi aku dapat lembu free – sila percaya”