Berapa Kali Sehari Kita Perlu Cuci Muka?

Assalam, lama dah nak share bab ni tapi asyiklah busykan, ni ada masa sikit hakak share lah untuk readers blog ni, manalah tahu ada lagi yang tak tahu Berapa Kali Sehari Kita Perlu Cuci Muka?, serius hakak memang daif bab ni hahaha, sebelum ni main hentam je, rimas-rimas dengan muka je mesti nak basuh muka. Aduhhh buruknya perangai, tapi takpe belum terlambat untuk atasi masalah kulit muka yang tak normal ni.

skin types

pic credit Wikihow

Baru-baru ni hakak ke Naarabelle Face Spa di Shah Alam, hakak beranikan diri pergi sebab dah tak tahan dengan kulit muka yang sangat berminyak…ye sangat..sangat…sedih je bunyinye kan heheee, yelah pakai makeup kejap je cair, dalam pada makeup tu tak siap lagi pun dah start mencair hahhaha, sedih baq hang!, dulu tak tahu apa masalah sebenar kulit sampaikan belambak-lambak jenis fondation ada dalam koleksi hakak, dari yang murah sampailah yang mahal, tapi sama aje pun takde perubahan, rupanya masalah kulit berminyak hakak ni yang buatkan makeup cepat cair HAHAHAHA

Continue reading “Berapa Kali Sehari Kita Perlu Cuci Muka?”

Wanita Dan Kecantikan Berpisah Tiada

Assalam, tajuk ewahhh Wanita Dan Kecantikan Berpisah Tiada hahaha, betullah tak tipu, cepat ngaku!!, wanita mana yang tak sukakan kecantikan, semua suka. kalau tak suka tu tak tahulah kan -..-“, but atleast mesti ada lipstick sebatang walaupun tak gemar berhias muka kan?? kannn??

yanmie

Hakak suka berhias serius cakap, tapi cantik tu subjektif. Tidak semestinya pada paras rupa, hati yang cantik pun semestinya kena ada pada diri, dan hakak sendiri muka tak cantik tapi hakak suka berhias nak bagi nampak cantik hahahhaa (kesian kan). Tapi semua ciptaan ALLAH SWT itu semuanya cantik-cantik belaka, syukur ALLAH berikan kesempurnaan Alhamdulillah.

Continue reading “Wanita Dan Kecantikan Berpisah Tiada”