Macam-macam hal betul

Salam, phewww mood blogging sudah mari sebab masalah blog sebelum ni alhamdulillah sedikit sebanyak dah dapat diatasi oleh saya sendiri kiikikikik, tahniah pada diri sendiri heheee, Macam-macam hal betul bila blog ada masalah, semuanya timbul lepas saya tukar themes blog.

blog

Memang saya tahu apabila menukar themes blog sedikit sebanyak akan menjejaskan trafik dan SEO blog, setelah sebulan 1-2 kali bertukar themes, saya semakin pelik, kenapa trafik blog ini semakin merudum?, yang sangat menyedihkan bila google “yanmie”, malahan Denaihati yang duk 1st index haha, tak aci betul.

Continue reading “Macam-macam hal betul”

Masalah Blog Selesai – Serverfreak Webhosting memang terbaik!

Salam semua, syukur alhamdulillah akhirnya masalah blog dapat jugak diselesaikan, nampaknya masalah yang dialami bukanlah dari server hosting tetapi ianya datang dari masalah blog ini sendiri, dan terima kasih pada syarikat hosting saya iaitu Serverfreak yang mana telah banyak membantu saya dalam hal ini.

Serverfreak

Masalah ini sememangnya tidak ada kaitan langsung dengan server, malah ianya berpunca dari .htaccess blog ini, yang mana ianya meng-cache header blog ini dah secara tidak langsung blog ini dalam mode cache tak abis-abis, latest entry tak nampak, kena f5 baru nampak, komen pun kadang tak keluar, tapi syukur now dah ok.

Continue reading “Masalah Blog Selesai – Serverfreak Webhosting memang terbaik!”