Majlis Pelancaran Samsung Nexus S Bersama Maxis

Salam semua, siang tadi pergi ke Pavillion Kuala Lumpur, terima kasih buat Maxis atas jemputan ke Majlis pelancaran Samsung Nexus S. 1st join event gadget macam nie, best jugak, tumpang seronok tengok kawan-kawan yang lain kerana terpilih sebagai Maxis Reviewers Nexus S. Majlis bermula pukul 10.30 pagi, dihadiri oleh kalangan Media dan Beberapa kalangan blogger. Thanks Maxis kerana menjemput kami.

pelancaran nexus s

Sempat juga jumpa dengan 9 orang blogger yang terpilih sebagai Maxis10 Reviewers bagi review Samsung Nexus S, dan jugak jumpa dengan beberapa orang blogger yang lain antaranya Hatisamronkin aka Nik, Roslan Nazri, Amanz, Andyhowtt, Cikgu Dahlia dan ramai lagi lah weiiii, maaf tak ingat url blog korang.

Continue reading “Majlis Pelancaran Samsung Nexus S Bersama Maxis”

HTC Desire Z kini milikku – Terima kasih #Maxis10

Salam semua, syukur alhamdulillah akhirnya Smartphones HTC Desire Z kini milikku, seronok sangat tak dapat nak di gambarkan, sebelum tu terima kasih di ucapkan buat maxis kerana memilih Yan antara 10 orang reviewers untuk HTC Desire Z dan seterusnya memberikan smartphones tersebut. hepinyeeee 🙂

congrats

Pengalaman selama 2 minggu bersama sangat mengujakan, alhamdulillah nampaknya kini ku dah boleh bertambah senyum riang memandang HTC Desire z ku ini, ye HTC Desire Z ku secara rasminya jadi milikku…hahhaa thanks sekali lagi buat Maxis, @aprilyim dan @fiona.

Continue reading “HTC Desire Z kini milikku – Terima kasih #Maxis10”

Entry Terakhir HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, Ini adalah entry terakhir untuk maxis10 reviewers, pertama kali terima kasih buat Maxis kerana memilih Yan antara salah seorang maxis10 reviewers untuk HTC Desire Z ini, teruja rasa hati masih lagi terasa dan semakin jatuh hati dengan smartphones HTC Desire Z ini di mana ianya banyak memberikan pengalaman yang manis, ye manis sebab tak pernah pegang smartphone secanggih ini…hahaha

htc desire Z

Macam biasa tak semua benda perfect, macam HTC Desire Z ini ada jugak kelemahannya, tapi setakat ini bagi Yan lebih banyak yang terbaik daripada kelemahan yang ada pada HTC Desire Z, korang boleh baca review-review Yan yang lepas di Tab menu atas atau klik sahaja terus SINI.

Continue reading “Entry Terakhir HTC Desire Z #maxis10”

Fungsi Quick Lookup di HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, rasanya ini adalah entry review terakhir dari Yan sebelum Yan mengundurkan diri dari menjadi reviewers ke 7 maxis10 HTC Desire Z ini, maklumlah tempoh review tamat malam ini pada pukul 11.59, pastinya rasa tidak puas lagi masih ada :), entry penutup akan menyusul…ekeke, suka Yan kongsikan di sini salah satu aplikasi yang menarik di HTC Desire Z ini, iaitu fungsi Quick Lookup.

quick lookup

Ianya sangat mudah digunakan, menjimatkan masa di mana boleh melakukan pencarian dalam pelbagai medium iaitu 5 in 1, kenapa Yan katakan 5 in 1, ini kerana ianya mempunyai 5 aplikasi dalam fungsi quick lookup ini, cuma masukkan perkataan dan perlu tap sahaja dan semuanya hanya di hujung jari 🙂 antaranya boleh search secara automatik melalui wikipedia, google, Youtube,  Googl Translate dan juga google dictionary.

Continue reading “Fungsi Quick Lookup di HTC Desire Z #maxis10”

Efek Distortion Kamera HTC Desire z menarik perhatian anak #maxis10

Salam semua, ok nie nak kongsi antara fungsi yang ada pada kamera HTC Desire Z iaitu efek distortion yang mana sangat menarik perhatian anak-anak, bergelak sakan jugaklah diorang nie, ibu, ayah, tok, tok wan, makngah, sepupu sepapat semua gelak tengok hasil dari efek Distortion nie…hahhaa

distortion effect

Ada macam-macam efek yang ada di Kamera HTC Desire Z, pilih saje nak guna yang mana, tapi yang pasti semuanya menarik, boleh disesuaikan dengan keadaan. Yang menariknya siap boleh cam corder menggunakan efek lagi, menarikkan?, tapi disini nak cerita pasal efek distortion yang sangat menarik perhatian anak-anak, pendek kata kejap-kejap suruh snap gambar menggunakan fungsi efek distortion tu…hahaha, layan jom gambar yang terhangat di pasaran…kuikuikui…

Continue reading “Efek Distortion Kamera HTC Desire z menarik perhatian anak #maxis10”

Gambar Pertunangan Adik Ipar – Snap Via HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, baru nie kami bertiga balik kampung untuk menghadiri majlis pertunangan adik ipar 25.12.2010, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, dan seronok dapat snap gambar menggunakan HTC Desire Z yang di pinjamkan oleh Maxis nie 🙂 layan jom….

majlis pertunangan

Gambar atas adalah dulang hantaran dari pihak kami bertemakan warna purple, cantik purplenya, warna kegemaran en.hubby :), amacam kualiti gambar dari HTC Desire Z? memuaskan sangat bagi Yan, balik kampung ramai yang admire dengan HTC Desire Z nie….ehehee apa lagi terjah maxis terus untuk mendapatkan pakej harga istimewa 🙂

Continue reading “Gambar Pertunangan Adik Ipar – Snap Via HTC Desire Z #maxis10”

#maxis10 : HTC Sense

Salam semua, hari nie nak cerita pasal HTC Sense, untuk pengetahuan korang, Smartphones  HTC Desire Z ini di datangkan sekali dengan HTC Sense yang mana ianya berfungsi pada Androind phone sahaja, sangat menarik! yang mana ianya jugak antara punca keterujaan Yan kepada HTC Desire Z ini 🙂

htc desire z

Banyak yang menariknya dengan HTC Sense ini, satu pengalaman yang sangat menyeronokkan yang tak pernah Yan rasakan sebelum ini

Continue reading “#maxis10 : HTC Sense”

#maxis10 : A Day in the life of the HTC Desire Z

Salam semua, yea hari khamis hari tu bermulalah pengalaman bersama dengan HTC Desire Z, satu pengalaman yang tak mungkin di lupakan bila Yan sendiri berpeluang untuk memegang smartphones tersebut, terima kasih sekali lagi buat Maxis, @aprilyim dan @fiona kerana memberikan peluang ini kepada Yan, insyallah akan buat yang terbaik untuk review ini.

htc desire z

See…cantikkan, tak pernah pun sekali terfikir dapat sentuh smartphones macam nie…ehehe, siap boleh slide bagai, memang canggih phone nie, serius phone nie memang sangat BEST!!, tak bosan untuk menggodeknya, malah dari masa ke masa semakin teruja.

Continue reading “#maxis10 : A Day in the life of the HTC Desire Z”

#maxis10 : Happy Birthday to me

Salam semua, syukur hari nie masih lagi bernafas di usia 28 tahun, masih muda kan..ahaks, pertama kali terima kasih pada rakan-rakan semua yang mengucapkan selamat hari lahir dan mendoakan kesejahteraan Yan dan keluarga, amin…deringan Smartphone HTC Desire Z tak berhenti-henti, I Like!!

birthday

Terima kasih Daus, sempat lagi buat kad nie di Facebook

Tak sangka begitu ramai yang wish birthday kat Yan, tepat detik pukul 12 malam sehinggalah sekarang, tak kira yang wish dari twitter, facebook, YM, sms, call…terima kasih semua…sob…sob….daku terharu 🙂

Continue reading “#maxis10 : Happy Birthday to me”

#maxis10 : HTC Desire Z first look

Salam semua, seperti yang korang maklum khamis haritu Yan Bersama Reviewers #maxis10 HTC Desize Z amik phone kat maxis, sangat teruja lorrr pegang ini phones! bertuah rasanya terpilih sebagai #maxis10 reviewers for HTC Desire Z

htc desire Z

Yes!! akulah tu 🙂

Korang dah tengok Sesi Unboxing HTC Desire Z #maxis10? kalau belum kliklah pada link tersebut ye, rugi tak tengok, bukan selalu Yan upload video sendiri kat blog nie…ekekee, jom layan HTC Desire Z first look pulak 🙂

Continue reading “#maxis10 : HTC Desire Z first look”