Blogging time kacau deh budak 2 orang nie

Salam all…
blogging time Yan skrg sgt kacau okeh!
sgt susah nk blogging skrg nie…
sbb apa??? meh tgk napa jd susah nk blogging…hehehe
ini budak 2 ekor org pnya pasal…
kalau dh duk dpn lappy haruslah berjam2….aduhai…
nak tau yg abg nie siap minta di  belikan lappy lagik kt ayahnye..hehehe
pandai betul bdk2 skrg nie kan…layanzzz jelah
Pssttt!! Aiman sayang…besok2 ada duit lebih nnti ibu + ayah belikan okeh!
tp please…buat baik ok!…jgn duk suka buli adik..hiks…*tang nie haku x tahan*

Mandi manda kat Wet World Shah Alam

Salam all….
adeh…3 hai rasanya blog nie x berhapdate
ini disebabkan sgt2 kebizzzziiiiaaaa *wah…bizi gitu house wife sorg nie…hehehe*
cuti 3 hari mmg dimanfaatkan sepenuhnya dgn Family Day
bawa anak gi jenjalan cari makan, shopping…dan macam2 lagiklah
masa hari sabtu ptg kami ke Wet World Shah Alam bawa anak2 main air
kikiki…mak diorg pun main air sekali daaa…
gmbr pun x bnyk yg disnap…*dh basah2 camne nk amik gambor kan*
so layan jelah beberapa keping yg sempat disnap
seblum kebasahan semua…hehehe
Memula xnak mandi…hehee *sebab berbaju kaler putih uuu*
en.hubby kata xpe teman je..tgk2 anak2 tu..kikiki
sekali bila dh rendam kaki…aduhai..syioklah pulak
terus masuk mandi sekali ngan anak2..hahaha
mmg best woo bawa anak2 gi sini
sesekali bg dia enjoy main air plak..hehe..asik ke Playground aje kan..kuikuikui
okies….tamat sudah sesi mandi manda kat Wet World Shah Alam
mmg ramai sgt2 org wiken camnie…
so haruslah crowded kt dlm toilet…huhuhu…*siap dpt tgk wayang free…hiks..*
Lepas dari sini kami gi Jusco Bukit Raja Klang
yeehhaaaa~~ my en.hubby belikan buku + CD  *sangat suka*
Buku Adobe Flash CS4 Professional *Bapak tebal giler buku nie*
later Yan sharekan pasal buku nie yea…tttaaadddaaa….

Bersantai di Pantai Remis

Balik dr Teluk Intan hari tu
kami x terus blk umah
menyinggah kejap di Pantai Remis
sajelah bawa anak2 amik angin Pantai
dah lama jugak x ke Pantai nie
mmg best jugak sekali sekala pegi
dpt menghirup udara segar….ekekeke
My hero…Aiman….
mmg suka ke Pantai2 nie..klu blh nk je dia terjun dlm air tu..hehehe
My Budak mucuk…so sweet…
sonok usung dia kesana kemari…xbuat pe’el…hehehe
Alololo…control ensem lak dia…hehehe
Ihik…time nie haziq sibuk tgk kite
mmg ramai sgt org main kite
Candid Pic…apalah yg difikirkan oleh diorg nie??
  jugak Candid Pic…alololo…suka banget tgk pic nie…
Ekceli plan kami seterusnya 2 hari lepas nk bawa anak2 gi Wet World
tapi tetiba jerk hujan ptg tu…so kansel..huhu
klu tak leh bawa diorg mandi manda kt Wet World tu..
 Takpe yea anak2 ibu..len kali kita pegi sana
Mandi pepuas kat sana
*ceh mcm kt umah xde air jerk..hehhee*

Menara Condong Teluk Intan

Morning all…alahai mmg bizi benar lately
maklumlah en.hubby ada kat umah
so malas nk online…nk spend time pepuas ngan anak2 dan en.hubby
lagipun en.hubby bknnya selalu dpt cuti pnjg mcm nie…hhehehee
so quality time xleh kacau ok..
Ok nie nak share gmbr masa kami gi Teluk Intan baru2 nie
sempat lagik kami memusing bndr Teluk Intan tu
tetiba en.hubby kata nk gi menara condong
hah…laju jerk Yan kata yer…hehehe
sbb blm nie tgk dlm tenet dan dgr org citer je
jom layan pic anak2 kt sana..hehee..

Menara Condong tinggalan sejarah lama
nak tau pasal Menara Condong nie Klik SINI yea

auuummm caaakkk….hehehee
haziq tanpa kasut tu…
ekceli kami turun kejap je amik gmbr anak2
sementara tggu kwn2 yg lain sampai
 
Peace…*masam jer muka Aiman…hehee*
dia kata “Ibu….sudah tu…” hahaha
maksudnya…sudah2 lah tu amik gmbr…hahahaha
 
 Aiman dah Haziq…alololo comeinya anak Ibu ngan Ayah nie
 
Okies….tamat dah citer pasal Teluk Intan nie..hehe..
citer ke pantai lak pasnie…

Malam minggu jalan-jalan carik makan ke KLCC

Semalam kami gi jenjalan ke KL
lokasi utamanya ke KLCC
pergh!!! ramai sungguh org semalam
crowded sgt2…tp best sbb meriah aje KLCC semalam
macam2 ragam org…

Layan pic jelah ek..nk stori bebanyak kang anak jaga pulak
tu baru je tido yg abang tu…jenuh belai2 dia..
dkt 2 jam gak nk tidokan dia…
tu yg entry nie asyik tertangguh2 aje…huhuhu..
ok layan pic jap…ekekeke

See..ramai benar org semalam…maklumlah semua dh gaji kan…hehehe

Tengok jelah gmbr anak2..diorg x fokus pun…sibuk tgk itu ini..uhhuhuhu..

My Cousin, cuti sem lepak umah Yan…
mmg depan nk buka sem dh…hohoho…study bebaik tau!

Dah penat2 berjalan…apa lagik isi perut dulu lah…

nyum2….mkn pun x abis coz kekenyangan…
lepas mkn…terus blk klang….
sblm tu en.hubby singgah s.alam amik brg keta
kami sampai umah dlm kul 1am…huhuhu
Ada bnyk gmbr bangunan KLCC yg yan amik…
saje suka2 utk di edit..
sharekan 2 je kt bwh nie …
banyak2 letak kang korang bosan nk tgk..hehehe

aku yg tgh rajin mengedit gambar…hehehe

Nie pun sama gak..
ikutkan bnyk yg nk diedit….hahahaha…*xde keje carik keje*

Kami lah nie berempat…gambar zaman purba…ekekeke

Ada bnyk lg gmbr tp klu share kt sini semua
kang kehabisan bandwidth lak…hahaha
so kengkawan leh layan kt pesbuk yea…Yiihhaaa….chow dulu
Anak2 dh bgun…huhuhu..kejap betul diorg tido..
tak dan Ibu diorg nk goyang2 inul kaki….nnnggeee~~~

Haziq susah betul nak buat muka serius

Semalam gi blogwalking blog kengkawan
terpandang satu kontes nie
kontes pasal baby bermuka serius..eh tah mcm tu ler tajuknye
pastu konon2 ler nk menjoinkan si Haziq nie ha..
Yan suruh lah dia buat muka serius…hehehe
Tapi susah betullah bdk nie nk serius dpn kamera
sbb Haziq nie jenis suka amik gmbr so haruslah dia senyum seindah suria..
memandangkan smlm xde pun rasanya gmbr Haziq yg sgt2 serius
so Yan membatalkan niat nk mengonteskan si Haziq nie
sbb klu masuk pun sure kena reject…haha..
mana taknya gmbr semua comei2..x serius lgsung…ekekeke
meh tgk sesi fotografi Haziq semalam dgn Yan…hehehe
Punyalah Haziq nk amik feel serius sampai termuncung mulut…hehehe

Yan suruh Haziq serius tp dia buat muka sebek plak…huhuhu
Yang nie sure xlayak lgsung masuk kontes sbb nmpk gigi…hahaha

Time nie Haziq dh geram…huhuhu…
 
huh…muka bosan..xtau nk buat camne muka serius tu…

Yang nie pun x seriuslah sayang…masih nmpk ceria tu…ekekeke

Last2 Haziq dh bosan…
haziq kata…dah..dah…dah…
sambil angkat tgn nk tepuk ibunya..hahaha

Hehehehe…sian anak ku ini…
ekceli saje je nk memeriahkan kontes tu
lgpun suka duk tayang muka haziq yg comei nie…ekekeke
tp memandangkan haziq lngsung xde gmbr muka serius
maka dgn ini niat untuk mengonteskannya di batalkan…hahha

Semalam Ke Shah Alam

Semalam kami ke Shah Alam, rumah adik
memang seronok sebab dapat berjumpa dengan anak buah kesayangan
sepanjang berada disana tak kering gusi tengok telatah diorang bermain-main
sangat-sangat menghiburkan
Jom layan gambar anak-anak kecik Yan ye..
Aiman bersama Kakak (Nur Aisyah Amierah)
kakak nie sangat cerdik budaknya
Diorang berdua memang sangat rapat
siap kiss2 lagik tu

Aiman pun nak kiss jugak…ahaks…
aksi nie tidak bermaksud apa2 yea
cumalah kemesraan antara adik dan kakak
jgn korang pepandai nak bergosip…ahaks
Aiman, Kakak, Haziq dah Hafiz
Sangat comel kan mereka nie…
 hiks…bila lah pulak nak dapat beby girl nie??
 
Lukisan nie Kakak yang buat
kelakar saja Yan tengok
Kakak nie umur baru 4 tahun
tapi memang cerdik betul budaknye…
Hahahaha…konon2 model dlm lukisan tu tengah menari
sampai tersenget2 badan..hehehe
Hah…yang nie lagik lah…
siap pakai baju dalam lagik tu
yg kelakar pusat terjojol…wakakaka…
kelakar betul kakak nie..
Hah…yang nie lak kakak pnya tulisan
see pandai kan dia..
Insyaallah tahun depan kakak nak masuk sekolah tadika dh
mudahan di permudahkan semua untuknya
dan diterangkan hatinya…Amin…
Oh yea semalam kami siap makan2 kat umah adik
tapi lupa pulak nak snap..
menunya biasa2 jer tp rasanya sgt marbeles
fevret Yan pun ada…sebelum pegi Yan request ngan adik..hehe
nak Tempe goreng Pedas..mmg adik buat
wah!! sedap ok!..klu kasik 1 kg pun leh abis..hehehe…
Lepas dari sana kami terus blk umah
sampai kt umah xde rehat2 dh..terus boommmm *tido*…
sedar2 subuh td haziq ngisap2 puting anak buah
leh pulak dia tapau puting tu letak dlm kocek baju melayunya..hehehe
Puting tu Hafiz yg pnya
Hafiz buat memain gigit jerk ngan puting tu

Hehehee…nie lah dia rupa haziq tgh duk main2 ngan puting tu
ekceli dia x isap betul pun..dia duk memain jerk..
dulu2 masa haziq kecik ada gak kasik dia isap puting nie
tapi kejap jer..haziq behenti sendiri..x nak…geli…hehhe
Oh anak buah ku Hafiz…
nampak gayanya kena suruh mama beli puting baru yea…hehhee
Ibu nak gi umah Hafiz tak tau bila lagik…nggeeee~~

Aksi ceria si comel bersama stereng

Masuk contest lagik nie wei..
korang layan jerlah yea…hehehe
contest kali nie dibuat oleh Mummy Ryn
bersempena ngn 2nd Birthday Adam
yg bakal menjelma Disember ini
Jom tgk syarat2nye yea…
Copy banner kat atas ni boh kat sidebar korang berserta ngn link contest. Takde link otomatik tak layak… – Done!
  • Jadi follower blog daku…Jangan segan2 eh… – Done!
  • Umur anak antara 0-3yrs. Terbuka kepada boy & girl. – Haziq baru 2 thn 1 bulan..weee~~ bley masuk
  • Upload gambar anak berserta dgn aksi sterengnya. Letak nama dan umur, pehtu korang cerita laa serba sedikit pasal gambar tu…Tak kisah laa stereng ape pn jnji STERENG.. -wokey!
  • Upload berapa banyak yg boleh, tapi hanya SATU gambar terbaik akan dipilih utk dipertandingkan…. – Done!
  • Kalau korang ada 2 org anak…boleh je…tp takleh gambar bersama kena gambar sorang2. Nnt susah nak wat keputusan.. – Haziq je yg layak…ngee~~~
  • Setelah syarat kat atas ni complete, sila laa tinggalkan link korang supaya senang daku nak terjah.. – Wokey!

Tarikh tutup contest : 18 Disember 2009 @ 10pm

Ok dan gmbr yg dipertaruhkan adalah…
************
********
****
**
*
Nama : Muhammad Haziq B. Mohamad Suhelmi
Umur : 2 Tahun 1 Bulan
Gambar nie amik masa bln July klu x silap
masa nie kami nak ke Cameron Highland utk cuti2 mesia
celebrate wedding anniversary kt sana…ehehee..
sblm bertolak sempat lagik Yan snap gmbr Haziq
tgh nk bawa MPV Nazaria..ahaks..
Korang klu nk join contest nie…silalah terjah kat SINI

Raya Aidil Adha di Jengka, Pahang

Raya Aidil Adha kami blk ke kg en.hubby
di jengka, Pahang
balik 3 hari jer…xleh lelama sbb isnin en.hubby dh masuk keje
kami bertolak mlm jumaat…eheehe..mlm jumaat dlm keta

Sebelum bertolak blk kg
kami singgah dulu ke Shah Alam hntr cousin Yan
so lepak2 dulu kt umah adik…yiihaaa…jumpa anak buah kesayangan
Tapi sblm tu kami singgah jap gi mkn mlm
layanzzz pic okey!
Aiman dah Haziq my Permata Hati yg tiada tandigannya…

 
Haziq mmg anak Ayah…mmg rapat betul…sometimes jeles tgk…hehehe
My Cousin yg study kt UMT tgh cuti sem
habiskan masa cuti2 kt Umah Yan dan Adik kt Shah Alam

Lepas mkn2 terus gi umah adik
sempatlah jugak layan citer hantu TV3 kt umah adik…hehehe
so dh lepak2 jap kami terus blk ke kg

See my son blh lepak2 bagai kt dlm keta…hehhee
siap main itu ini…
hiks…baru perasan pnjgnye rmbt Aiman
Perjalanan dr Shah Alam ke arah KL jln mmg clearlah jugak
xde jem sgt…cuma bila dh sampai cheras pergerakan agak perlahan
kenderaan bnyk sgt…maklumlah semua pakat blk kg kan..
Bila time masuk ke ke susur tol gombak…
uwaaaa….nak nanes je rasanya klu Yan yg bawa keta…hehehe
jem uuuuuuu….sepanjang2 tol gombak sampai le ke tol karak
bayangkan perjalanan yg biasanya mengambil masa 3 jam dh jadik 5 jam
adoiii mmg sian kt en.hubby..
dh ler dlm perjlnan keta pnya econ tetiba jerk rosak..huhu
nasib baik ler x hujan..klu tak haruslah kepanasan…hehehe
Kami sampai kg dlm kul 3.30 pg mcm tu
balik2 xde nak lepak2 dh…rehat jap pastu terus masuk tido
penat wooo…even x bawa keta pun..
sbb kena mengecikkan diri dlm keta
anak2 dua2 tido kt seat blkg tmpt yan nie ha..
so bersempit2 lah dgn diorg…huhuhu
Menu pagi raya rendang my MIL..sedap wooo
pastu ada ketupat daun palas,
mihun sup..marbeles + sambal kicap..adoii sedapnyer mak!
kuih2 raya…
en.hubby duk kg kejenye asik mkn..mkn..mkn…hehe..
jgn mrh yea sayang..
Gambar budak tecik nie jer yg sempat di snap
Aiman dh ntah pegi memana dh…hehehe

Hah..sempat lg tu en.hubby kait buah rambutan
bawa blk klang…hehehe..
now keje Yan dan anak2 duk melantak buah rambutan tu jerk
oh yea…buah betik pun ada nie ha..xlarat nk mkn
nasib baik anak2 jenis layan semua jenis mknan..ngeee~~~
Tamat sudah citer nie…yiihhaaaa~~~

Baby With Car Contest

Wah…korang, Yan masuk contest lagik nie..heehehhe
ingatkan cukup arr buat masa nie masuk 2 contest je
tapi bila td gi blogwalking blog kengkawan
terpandang satu contest nie
wah menarik jugak contestnye tau
Yan tgk pun contest nie mmg mendapat bnyk sambutan
so nak masuk jugak..hehehe
kalah menang tu belakang cerita

Contest nie dianjurkan oleh mrsfaez
semperna AGM Kelab Keta penanjur iaitu PROSBOC
[Proton BLM Owner’s Club]
yang bertajuk Baby With Car Contest
 korang klu nak join blh ke blog MrsFaez
untuk melihat segala terma dan syarat2nye yea..

Yang bestnya contest nie leh masukkan bape Orang  gmbr anak
yang nk dipertandingkan
tapi kenalah anak bawah umur 5 thn yea
so memandangkan hero2 Yan masih di bwh umur 5 thn
x salah rasanya masukkan kedua2nye..nnggeee~~~

nielah dia kat bawah gmbr yg dipertaruhkan

Nama : Mohamad Nur Aiman B. Mohamad Suhelmi
Umur : 3 Tahun 7 Bulan
Jenis Kereta : Nissan Altima
Kelab : NISMO CLUB

Nama : Muhammad Haziq B. Mohamad Suhelmi
Umur : 2 Tahun 1 Bulan
Jenis Kereta : Nissan Altima
Kelab : NISMO CLUB
Gambar Aiman dan Gambar Haziq nie baru jer amik
gambar Aiman tu amik masa mggu lepas klu x silap
kami gi event NISMO CLUB ada buat cabaran auto khana dan demo dritf
Gambar Haziq tu pulak masa wiken gak
otw ke rumah sepupu en.hubby d KL
syiok tgk gmbr haziq nie sbb mulut tgh termuncung…ekekeke…

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 1 Disember 2009 pukul 11.59 mlm.
Top 5 bagi each kategori akan diumumkan pada 5 Disember 2009 dan Pemenang akan diumumkan pada
7 Disember 2009 bersempena AGM Prosboc 

cepat2…apa tunggu lagik..