Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

Salam buat semua, entry ini pernah di publish pada 21.08.2009, 10 Ogos 2010, 30 julai 2011 dan kini saya kongsikan sekali lagi buat pembaca blog ini, dan kawan-kawan yang lain, yelah manalah tau ada yang lupa Lafaz Niat Puasa Ramadhan dan Berbuka kan ^____^

Watermark menggunakan domain dulu, hehehe now tak guna dah -..-“

Berikut di atas yea¬†Lafaz Niat Berpuasa Ramadhan dan jugak Doa berbuka Puasa. So jangan ada alasan kata tak puasa sebab tak tau lafaz niat puasa…hehehe ^____^

Continue reading “Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka”

Yanmieonline.com tak boleh buka, Server Down

Salam all….
maaf pada semua yang tak boleh nk akses blog Yanmieonline.com
ini disebabkan masalah dari Sepaku Hosting
semua website yang host kat diorg x blh buka…huhuhu
So korang harap bersabar ok!
insyallah masalah nie diorg tengah atasi
berikut Email yang Yan terima dari Sepaku Hosting

So harap kengkawan semua bersabar yea…
jgn risau kita men klik2 kat sini pulak..
dan jangan lupa sertai Cabutan bertuah di Yanmieonline.com
tp tggu akaun aktif baliklah yea…huhuhu
Pssttt!!! nasib baik x delete blog yang lama nie…huhuhu

Ke Putrajaya

2-3 hari lepas kami ke Putrajaya hntr MIL dan FIL
nk gi umah BIL *baru pindah sana*
syiok gak duk umah BIL
leh nmpk view putrajaya nan indah..
nak2 lak umah view mmg cantek
diorg duk kt tingkat 11
nie lah view dr umah BIL
mmg tinggi okeh!
rumah masih kosong…blm habis punggah brg dr jengka…*jauh kan*
Sebelum balik ke Klang kami pusing2 Putrajaya dulu
tp xleh nk turun…huhu..sbb time dh sampai kt tmpt2 atas tu tetiba hujan lak
lagik pun time nie anak2 dh tido dlm keta *penat sgt bermain..hehehe*
so sempat snap gmbr dr dlm keta jelah..kikikiki..laayyaannzzz

Vote for me at Photo Chinta Suci – No 32 for Yanmie

Salam all
slmt menyambut thn baru yea utk semua
moga thn nie lebih baik dr thn sebelumnya..amin..
Nie nk kabor..
hari tu ada masuk contest Photo Chinta Suci kt blog si Fird
so baru je Yan tau cara penghakiman adalah melalui vote…huhuhu
mmg peluang tipis seh..*hahhaa..ingatkan ada juri sdiri*
maklumlah Yan nie bknnya glemer pun..hahaha

So korang…klu sudi Vote lah utk Afundi Yanmie ok!
Klik SINI no 32 tau!
dan inilah gmbr yg dipertaruhkan utk contest tu
Pssttt!! tp rasanya xde peluang kot
sbb tgk anonymous pun leh vote kt blog si fird tu..huhuhu
tp takpe….cuba je dulu..kikikiki..
ayat standard…kalah menang blakang citer….hehhee
yg pnting dpt memeriahkan suasana dpt kenal ramai kengkawan
betul tak kengkawan ku semua…..hehehe

Nasi Ayam Versi Yanmie

Salam all…masih biiizzzziii nie
sbb MIL + FIL ada kat umah…malas nk on9
nie pun on lappy kejap *malkumlah blogger tegar..kikiki*
just nk share menu…Nasi Ayam *Versi sdiri pnya suka*
xda jumpa kt memana…nak rasa meh dtg umah…hehehe
Ayam bakar versi Yanmie gak..*sukak hati pnya resepi*
buat pun mmg senang sgt
perap ngan Perencah Pasti Sedap Knorr dan sos lada hitam brand YAMIE *bkn Yanmie tau!*
mmg ada brand YAMIE..bkn tipu tp betul…hehehe *nama nk dekat2 sama je*
pi carik kt Econsave..packing dlm plastik je..mmg marbeles
klu tak tau tnya ngan pekerja dia..klu pekerja dia tak tau gak lepuk je..hahaha

Untuk sambal cili dia plak…paling senang di dunia…hahaha
sbb beli yg readymade pnya
nk buat sdiri mmg malas….bnyk keje kena buat..kikiki *dasar pemalas*
So utk sambal cili tu guna yg Ayamas nie je…hehehe
senang segala kejeku…tuangkan ke mangkuk hayun
marbeles gak…festime guna yg nie

so kenalah ada sayuran kan dlm nasik ayam nie
tp tulah daun salad xde…sbb msk apa yg ada dlm peti…hehehe
Dah nama Nasi Ayam so kenalah ada Nasi kan
Nasi mmg buat simple sgt2…xde surf memana resepi..
resepi sdiri je nie..memula tumiskan segala bwang dgn marjerin
pastu masukkan nasi yg dh dibasuh bersama air rebusan ayam
dan letaklah sikit grm…just bg lemak..okies siap!!!

Psstt!! lupa nk snap gmbr sup dan kuah kicap..hehehe…layanzzz je

Blogging time kacau deh budak 2 orang nie

Salam all…
blogging time Yan skrg sgt kacau okeh!
sgt susah nk blogging skrg nie…
sbb apa??? meh tgk napa jd susah nk blogging…hehehe
ini budak 2 ekor org pnya pasal…
kalau dh duk dpn lappy haruslah berjam2….aduhai…
nak tau yg abg nie siap minta di  belikan lappy lagik kt ayahnye..hehehe
pandai betul bdk2 skrg nie kan…layanzzz jelah
Pssttt!! Aiman sayang…besok2 ada duit lebih nnti ibu + ayah belikan okeh!
tp please…buat baik ok!…jgn duk suka buli adik..hiks…*tang nie haku x tahan*

Mandi manda kat Wet World Shah Alam

Salam all….
adeh…3 hai rasanya blog nie x berhapdate
ini disebabkan sgt2 kebizzzziiiiaaaa *wah…bizi gitu house wife sorg nie…hehehe*
cuti 3 hari mmg dimanfaatkan sepenuhnya dgn Family Day
bawa anak gi jenjalan cari makan, shopping…dan macam2 lagiklah
masa hari sabtu ptg kami ke Wet World Shah Alam bawa anak2 main air
kikiki…mak diorg pun main air sekali daaa…
gmbr pun x bnyk yg disnap…*dh basah2 camne nk amik gambor kan*
so layan jelah beberapa keping yg sempat disnap
seblum kebasahan semua…hehehe
Memula xnak mandi…hehee *sebab berbaju kaler putih uuu*
en.hubby kata xpe teman je..tgk2 anak2 tu..kikiki
sekali bila dh rendam kaki…aduhai..syioklah pulak
terus masuk mandi sekali ngan anak2..hahaha
mmg best woo bawa anak2 gi sini
sesekali bg dia enjoy main air plak..hehe..asik ke Playground aje kan..kuikuikui
okies….tamat sudah sesi mandi manda kat Wet World Shah Alam
mmg ramai sgt2 org wiken camnie…
so haruslah crowded kt dlm toilet…huhuhu…*siap dpt tgk wayang free…hiks..*
Lepas dari sini kami gi Jusco Bukit Raja Klang
yeehhaaaa~~ my en.hubby belikan buku + CD  *sangat suka*
Buku Adobe Flash CS4 Professional *Bapak tebal giler buku nie*
later Yan sharekan pasal buku nie yea…tttaaadddaaa….