Memori Raya 2018

Assalam, masih sempat nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin kan? raya kan sebulan hahaha. Alhamdulillah diberikan peluang untuk berpuasa dan berhari raya. Syukur Ya ALLAH. Raya 2018 ni turn raya di kampung encik suami di Pahang dan di Kedah.

Malam raya punya aktiviti, boleh pula kakak tergoda kali ni belikan anak-anak dan anak buah bunga api, hahha excited bagi dorang main, almaklumlah murah pula bunga api nya, beli macam jenis dan berkotak-kotak haha

Continue reading “Memori Raya 2018”

Orang Minyak Di Bentong, Pahang

Salam, fuhhh tengah hot pasal Orang Minyak Di Bentong, Pahang, dah masuk pulak dalam paper, sebelum artikel dalam kosmo.com.my ini keluar, saya dah baca terlebih dahulu cerita tentang Misteri Orang Minyak Di Bentong ni melalui blog cikmin.

orang minyak di bentong

Gambar : [Kosmo.com.my] Usaha menjejak Orang Minyak

Berdasarkan apa yang dilaporkan oleh kosmo.com.my, melaporkan bahawa orang minyak aka lembaga hitam dikatakan mengganggu gadis bawah umur sejak dua minggu yang lalu selain membuat kacau di kampung tersebut.

Continue reading “Orang Minyak Di Bentong, Pahang”

Kait Buah Rambutan

Salam, baru nie kan kami balik kampung kat Jengka, Pahang, musim rabutan tu kat sana, apa lagi aktiviti mengait buah rambutan ler, layan jom gambar rambutan yang menggiurkan, nie en.hubby dan MIL yang Kait Buah Rambutan ^____^.

kait buah rambutan

Yang bestnya malam tu saya sembang dengan Aiman, cakap kat dia “besok nanti nak kait buah rambutan, rambutan dah masak tau abang”, boleh pula dia cakap “Siapa yang masak rambutan tu, tok ke yang masak?” HAHAHAHA.

Continue reading “Kait Buah Rambutan”

Pasar Sabtu Jengka, Pahang

Salam, yuhuuu bersiaran dari kampung di en.hubby di Jengka, Pahang, kebetulan hari nie sabtu ada pasar sabtu, tak taulah orang sini panggil pasar apa, tapi yan panggil pasar sabtu sebab buat hari sabtu..HAHAHA boleh gitu??

pasar sabtu

Memang meriah tengok orang yang berniaga kat sini, banyak betul barang-barang yang dijual, tak kira dari yang sekecik kuman hinggalah sebesar gajah, eh ada ke? hahaha. layan gambar jom!!

Continue reading “Pasar Sabtu Jengka, Pahang”

Selamat menyambut hari raya aidiladha

Salam semua, hari nie mesti ramai yang nak balik kampung kan, macam Yan dengan family akan balik ke kampung en.hubby di Jengka, Pahang, petang atau malam ini, harap-harap jalan tak jem, faham-faham ajelah lebuhraya pantai timur macam mana jemnya kalau time perayaan nie, harap-harap dipermudahkan dan diselamatkan pergi dan balik kami…amin ­čÖé

selamat hari raya aidiladhaGambar sumber dari dan di edit olehku ­čÖé

Di kesempatan ini kami seisi keluarga ingin mengucapkan selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua kawan-kawan dan juga pembaca blog ini, jaga diri semua, jaga juga lembu takut kang terlepas naya…hahaha.

Nota Yanmie : Seksi kan lembu atas tu ­čśŤ

Alhamdulillah lulus test JPJ

Salam semua, syukur alhamdulillah pagi tadi Yan ada test dengan JPJ, dan┬ákeputusannye Yan lulus Ujian tersebut. Hanya Allah saje yang tahu perasaan ini bagaimana hepinyee :), cikgu kata kalau takde apa jumaat nie dah boleh pegang lesen P…ehehe

Ok jom layan gambar sepanjang test pagi tadi, ada lebih kurang 50 orang calon motor dan jugak calon kereta yang mengambil ujian dengan JPJ pagi nie…cekidaut ­čÖé

Antara kereta yang di gunakan untuk test JPJ di Institut Memandu Warisan Jengka Sentral, Jengka, Pahang.

Continue reading “Alhamdulillah lulus test JPJ”

Balik kampung ambil lesen memandu kereta

Salam semua, ketika korang baca entry ini, Yan berserta 3 orang hero pujaan hati dalam perjalanan balik ke kampung di Jengka Pahang (kampung En.hubby). Kami keluar rumah lepas solat maghrib tadi. Kali nie Yan duduk  kat kampung lama sikit, maybe 1-2 bulan.

Google Images

Tujuan Yan balik kampung dan duduk lama disana disebabkan Yan amik kelas memandu kereta disana, kat klang nie susah sebab takde orang boleh jaga anak, jiran-jiran depan belakang kiri kanan semuanya india, so memang payah nak ambik lesen kat sini, jalan penyelesaiannya ialah balik kampung en.hubby, boleh lah jugak MIL dan FIL tolong2 jagakan diorang sementara Yan pergi kelas belajar memandu, dan sekurang2nya dapat jugak anak2 nie menghiburkan MIL dan FIL tercenta ­čÖé

Continue reading “Balik kampung ambil lesen memandu kereta”

Rokok mengandungi sel darah babi

Salam semua, Seperti yang kita tahu merokok boleh membahayakan kesihatan dan baru-baru ini pula kita dikejutkan dengan berita tentang Rokok yang mengandungi Sel Darah Babi, eee…ngeri je bunyinye kan? tak payah lah nak cari rokok jenis jenama apa yang mengandungi sel darah babi tu, asalkan namanya rokok bawa-bawa lah behenti..huhuhu*nasihat je, tak nak dengar sudah* my en.hubby pun Yan tak nampak lagi hisap rokok.

Gambar sumber dari Kosmo.com.my

Susah-susah kalau nak sangat jugak merokok tu hisap jelah rokok daun ke (murah), ataupun rokok elektronik, tapi mahal sikit lah..hehee…boleh baca entry yang Yan penah tulis dulu pasal rokok elektronik nie kat SINI. Tapi lagi bagus kalau berhenti je terus dari merokok, yelah merokok kan membahayakan kesihatan. Sayangi diri anda dan orang disekeliling anda.

Continue reading “Rokok mengandungi sel darah babi”