Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

Salam buat semua, entry ini pernah di publish pada 21.08.2009, 10 Ogos 2010, 30 julai 2011 dan kini saya kongsikan sekali lagi buat pembaca blog ini, dan kawan-kawan yang lain, yelah manalah tau ada yang lupa Lafaz Niat Puasa Ramadhan dan Berbuka kan ^____^

Watermark menggunakan domain dulu, hehehe now tak guna dah -..-“

Berikut di atas yea Lafaz Niat Berpuasa Ramadhan dan jugak Doa berbuka Puasa. So jangan ada alasan kata tak puasa sebab tak tau lafaz niat puasa…hehehe ^____^

Continue reading “Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka”

Orang makan tahik lembu kurang ajar tak puasa

Salam semua, semalam kan banyak benar Keywords kelakar yang masuk ke yanmieonline nie, gelak guling2 tengok, tapi takpe nak share yang kat bawah nie je, adakah patut orang nie gi cari keywords orang makan tahik lembu? tak caya masuk rumah encik google kat SINI, dan sebenarnya entry yang terindex adalah entry Ya Rabbi aku dapat lembu free – sila percaya…ehehe, glemer betul lembu nie sehinggakan pernah jugak orang cari Cara-cara simpan lembu, takut di curik kot…ehehe

kikiki agak-agak memang ada ke orang makan tahik lembu yea?? sapalah tu, dah takde makanan lain ke nak di makan…huhuhu

Yang nie pulak memang betul kurang ajar lah tu tak puasa sampai nak google…ehehe sib baik Yan masih berpuasa penuh..opps!! keh3

Continue reading “Orang makan tahik lembu kurang ajar tak puasa”

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Salam semua, di kesempatan yang ada ini Yan dan keluarga ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak kepada semua pembaca-pembaca blog ini, tak kira kepada yang mengenali Yan dan keluarga mahupun silent readers blog ini. Yan tahu ramai silent readers tu…ehehe dan tahu sesiapa sahaja yang masuk ke sini even tak drop komen. Selamat berpuasa yea semua 🙂

Jom amik feel puasa jap, hayati bait-bait lagu dari Kumpulan Raihan yang bertajuk Harapan Ramadhan.

Nota Yanmie : Jom berebut-rebut kejar pahala 😛 , tak sabar nak tahu pengumuman permulaan puasa 2010 🙂

Tips berbelanja di bulan puasa

Salam semua, lebih kurang 3 minggu sahaja lagi kita akan menyambut bulan ramadan, korang macam mana dah buat persediaan nak menyambut bulan ramadan almubarak? puasa dah abis ganti ke belum? ehehe, jangan ada yang senyap-senyap kata dah ganti walhal tak ganti tu..keh3…

Google Images

Ok disini Yan kongsikan beberapaTips berbelanja dibulan puasa, ada setengah orang berpendapat di bulan puasa perbelajaan rumah dapat dikurangkan, tapi tidak bagi Yan, Walaupun bulan puasa dikatakan bulan mengekang nafsu namun masih ramai di antara kita yang masih tidak dapat melakukannya terutama dalam menghalang nafsu berbelanja. Ada yang berpendapat sama dengan Yan??…meh angkat tangan siapa yang dapat berjimat dalam bulan puasa??? ada?? good!!!

Continue reading “Tips berbelanja di bulan puasa”