Blogger untung RM1 Juta

Salam semua, pagi nie buka Berita Harian Online, macam biasa nak baca berita, pergh!!! ternganga ko baca Tajuk Muka Hadapan di Mingguan Berita Harian Online yang bertajuk “Blogger untung RM1 Juta” dengan berblog je tu, siapalah blogger yang untung 1 Juta tu ye?? dan macam kenal gambar kat muka hadapan tu, muka yang di kenali ramai, blogger popular siapa lagi kalau bukan Redmummy aka Kak Red.

redmummy.com

Tengah syok baca, scroll kebawah, aiseh….”Berita lanjut dapatkan naskhah Berita Minggu hari ini” saje je Berita Harian nie nak suruh beli paper…ehehe ok later cerita, nak zaassss gi cari Berita Mingguan πŸ™‚

.

Nota Yanmie : Hebat tengok income KakRed pernah cecah RM12K sebulan πŸ™‚

Trafik blog dalam sejarah

Salam semua, hari nie sebelum menulis apa-apa entry, Yan memang wajib akan masuk ke site Nuffnang untuk melihat berapakah trafik yang Yan dapat semalam, dan memerhatikan apakah keywords yang selalu masuk ke blog ini dan secara tidak langsung Yan dapat tahu apa yang readers suka baca dan cari πŸ™‚

Semalam terkejut jugak sebabnya dah macam *Hari Ini Dalam Sejarah* ehehehe, trafik blog untuk pertama kalinya mencecah 1K, Yan akui memanglah Yan tak sehebat blogger lain yang boleh dapat trafik blog lebih 1K sehari, Yan dapat 1K nie pun dah jakun sangat tau!! sebab tak pernah dapat, tapi syukur dapat jugak merasa, nak menten tu yang susah. Bestnya kalau dapat trafik macam Hanis Zalikha dan Redmummy kan πŸ™‚

Rasanya inilah perkali kali Yan reveal trafik blog Yan, selalunya Yan letak gambar keywords dan buffered aje, sebab apa? taknak orang kata menunjuk atau pun riak. Yelah nanti orang kata, elehΒ Perasan macam bagus je dia.

Continue reading “Trafik blog dalam sejarah”

Perasan macam bagus je

Salam semua, Pagi semalam Yan ada terima email dari seseorang, email tersebut dihantar melalui ruangan ContactMe di blog ini. Sejak akhir-akhir ini Yan selalu sangat menerima email dari orang yang tidak dikenali, malah sebelum ini jugak ruangan Shoutbox Yan pernah jadi mangsa ketidak puas hatian orang lain, dimana silapnya pun Yan tak tahu. Dah reda pasal Shoutbox, kini ke email pulak dia serang…aduhai dunia. Tak fahamlah kenapa dia buat macam nie…huhuhu, sebenarnya ini bukanlah email dia yang pertama kali, tapi tak tahu yang keberapa kali, sekejap puji sekejap mengeji…hem..tak fahamlah orang macam nie.

Inilah dia email yang Yan terima pagi semalam, bunyi macam tak puas hati je πŸ™

Continue reading “Perasan macam bagus je”