Aku Dan Kereta Pink

Assalammualaikum, Baru-baru ini saya ke pejabat pos untuk urusan renew Roadtax dengan Insuran Kenderaan En.Suami, punyalah leceh buat urusan ni, banyak masa terbuang. hari pertama pergi tu kemain tunggu lama lagi, sejam menunggu last-last staff pejabat pos cakap “Maaf, sistem JPJ down”, tak ke menyirap darah dengar hahahahaa, nak marah pun tak boleh, geram jelah makan hati huhuuu. Hari ke 2 saya pergi barulah dapat selesaikan urusan tersebut.

richplan4u

Dah setel semua tu, balik rumah buka FB, nampak SalamMedia.my ada share tentang Richplan4u.com ni, kalaulah dapat tahu awal sedikit, senang urusan renew Cukai Jalan (roadtax) dengan insuran huhuhuuu…takpe-takpe lepas ni confirm guna aje perkhidmatan Richplan4u.com ni, tak kuasa makcik nak berurusan kesana kemari, banyak masa terbuang, mana nak terkejar-kejar ambik anak balik sekolah lagi heheee.

Continue reading “Aku Dan Kereta Pink”

Kabinet tarik balik tindakan senarai hitam kesalahan trafik

Salam semua, semalam tengok berita kat TV3 pasal Kabinet tarik balik tindakan senarai hitam kesalahan trafik sehingga 28 Februari tahun depan bagi membolehkan mereka memperbaharui cukai jalan dan lesen memandu, wah nampaknya ramailah yang lega ye.

Kredit gambar niznordin

So takde alasan untuk tidak memperbaharui cukai jalan dan lesen memandu lepas nie, so cepat-cepat gi renew ok!. Bagaimanapun, tindakan tersebut tidak bermakna akan dapat menghapus kira atau memberi diskaun untuk saman yang belum diselesaikan sebelum ini.

Continue reading “Kabinet tarik balik tindakan senarai hitam kesalahan trafik”