Ayam Bakar Kegemaran Anak-anak

Salam, musim cuti ni memang rajin betul nak masak pelbagai, memang luar biasa betullah rajin ni hehee, ada je permintaan dari anak-anak nak makan itu ini, dan syukur alhamdulillah dalam kandungan yang sarat macam ni masih lagi mampu untuk “cergas” dalam menguruskan hal rumahtangga, alhamdulillah, layan Ayam Bakar Kegemaran Anak-anak ku kikikiki~

Ayam bakar

Sebenarnya ada 2 resepi Ayam bakar yang ada dalam koleksi, tetapi anak-anak lebih gemar resepi Ayam Bakar yang kat atas ni, sebabnya boleh terus makan je, tak perlu diorang nak buang rempah-rempah yang melekat kat ayam macam dalam Ayam Bakar Berempah ni.

Continue reading “Ayam Bakar Kegemaran Anak-anak”

Kepak Ayam Bakar Berempah

Salam, baru-baru ini my MIL ada buat Kepak Ayam Bakar Berempah, perghhh sedap~, memang layan betul makan, rasa rempah tu sedap sangat, nak-nak pulak buat bahagian kepak ayam kan, lelemak yang bersalut rempah tu haruslah sedap wuwuwuwuuu~

Kepak Ayam Panggang Berempah

Nasiblah cuti diet 9 bulan kan kikiki, kalau tak ini adalah makanan yang harus dielakkan kehkehkeh, saya tengok MIL buat takde lah susah mana pun, senang aje, insyaallah nanti nak trylah buat, yang versi saya buat lain sikit, takde tumbuk-tumbuk rempah ni (boleh tengok entry Resepi Ayam Bakar saya), sesekali layan yang berempah macam  ni memang tangkap lelehhhh ^___^

Continue reading “Kepak Ayam Bakar Berempah”

Lama Tak Buat Nasi Ayam

Salam heeee hari ni saya happy sangat sebab Berat turun 1kg dan inci kurang 2 cm dalam masa 4 hari! kehkehkeh sila lah percaya, saya pun kena terima hakikat nampaknya hahahhaa, dahhh nak cerita pasal nasi ayam pula, giler Lama Tak Buat Nasi Ayam ni, last makan pun beli kat The Chicken Rice Shop Bukit Tinggi Klang, semalam saya kena rajin, tak rajin pun memang kena rajin demi Projek Besar saya heheheee.

nasi ayam

Gambar : Projek Besar

Nasi Ayam, resepi untuk ayam bakar tu boleh tengok kat SINI ye, senang sangat nak buatnya. Aiman dan Haziq kalau dah makan ayam bakar tu memanglah tak berhenti nak meratah, pesen budak-budak ni makan nasi ayam pula kena hias macam kat atas tu, pedahal diorang makan ayam dengan nasik je pun, konon mood makan macam makan kat kedai HAHAHAHA.

Continue reading “Lama Tak Buat Nasi Ayam”

Resepi Ayam Bakar

Salam, pagi tadi lagi myhero-hero teringin nak makan ayam bakar, so petang tadi buatkan diorang ayam bakar kegemaran diorang, budak kecik 2 orang nie memang minat sangat makan ayam bakar, kalau makan tu memang tak pandang dah orang belakang ke, kiri kanan ke, pandang ayam tu je sambil gigit sambil pandang ayam hihihi.

ayam bakar

Sebelum dibakar tadi, sempat lagi snap hihihi, nak resepi tak? serius sedap, bukan nak angkat bakul sendiri tapi tulah hakikatnya, hihihi sedap pada tekak anak-anak dan suami saya, orang lain saya tak tahu heee, ok saya share ye resepinya, kot-kot ada yang nak mencuba.

Continue reading “Resepi Ayam Bakar”

Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw

Salam semua, hari nie merupakan hari ke 2 misi Diet Atkinsku, syukur alhamdulillah setakat ini dipermudahkan segalanya, tapi risau jugak nak balik kampung nanti nie, takut tak boleh follow. jom tengok menu atkins yan untuk hari ke 2 nie, mula-mula memanglah rajin masak, lepas tu tak tauler macam mana…ehehe, jom layan menu lunch tadi.

Sebenarnya semalam memang ada buat jugak menu ini, tapi atas permintaan anak-anak, yan buat lagi sekali, bukan pandai lagi Aiman nie siap puji-puji katanya sedap, suh buat lagi..so buat lagi untuk tidak menghampakan Aiman dan Haziq 🙂

Continue reading “Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw”