Resepi Ketam Masak Pedas Ala Thai, Sedap!

Salam, baru ni saya ada masak Ketam, teringin pulak nak makan, jarang beli ketam sebab leceh nak makan hihihi, dah lama tak masak tu apa lagi, nak ler masak sedap-sedap biar tak terasa penat time makan sambil buang kulit ketam tu hehee, jom saya share Resepi Ketam Masak Pedas Ala Thai, Sedap!, resepi sendiri ni 😀

Ketam Masak Sedap

Serius resepi ketam masak pedas ni agak banyak menggunakan bahan, so harusla hasilnya 5 bintang..ehh?? hahaa sebab abis licin uuuu, dengan kuah-kuahnya sekali licin, anak siap tunjuk ibu jari “Sedappppnnyee Ibu Masak” hahaha, anak-anak ni kalau komen memang jujur okeh! hehee

Continue reading “Resepi Ketam Masak Pedas Ala Thai, Sedap!”

Ketam masak pedas ala yanmie

Salam semua, petang semalam teringin pulak nak makan ketam so memandangkan dah shopping petang semalam, amik kesempatanlah untuk beli ketam sekali, cari ketam nipah tapi takde, yang ada ketam bunga aje, dah tu musim hujan nie harga seafood semua naik, but no problem, layankan je nafsu..kah3 🙂

ketam

Okeh kat atas tu ketam bunga, semua orang kenalkan ketam bunga tu, boleh pulak si Aiman nie cakap “Ibu beli kura-kura??” wakakkaa gelak je dengar dia cakap, so bagitaulah kat dia tu ketam bukannya kura-kura…hahaha yelah sebelum nie kalau beli pun biasa yang dah siap dimasak, takpun yang di bawa dari sabah, maksudnya ketam yang dah di potong-potonglah, yang hidup-hidup macam nie Aiman pernah tengok  time dia umur 3 tahun mana nak ingatkan…hahaha

Continue reading “Ketam masak pedas ala yanmie”