Macarons lagi, siapa nak resepi?

Salam semua, yeehhaa baru kejap tadi dapat delivery Macarons dari Kak Nomie (Piqa Bakery) yang di order dari Milkadeal, Yan order 2 box, memang boleh tahan jugak Macarons dari Kak Nomie nie, Yan dapat 5 perasa kalau tak silap, sedap!!, tak silap kat blog Kak Nomie ada ajar cara buat Macarons nie, tak pun google je Resepi Macaros. Macam Yan nie semua nak senang, order je, kalau buat pun belum tentu jadi..nngee~~

macarons

tak cukup pulak rasanya, kena order lagi nie, sebelum nie pernah makan Macarons dari Cikmin.com pun sedap jugak. lepas nie tak tau nak rasa macarons kat mana lagi..ehehe, ada cadangan??

Continue reading “Macarons lagi, siapa nak resepi?”

Macarons dan Kek Red Velvet – rasa sekali pasti nak lagi

Salam semua, semalam sebelum balik terus ke Klang, kami singgah ke teratak Cikmin untuk mengambil macarons dan Cake Red Velvet, maaflah ye kak nak cepat so takleh nak ngedate lelama, lepas dari sana terus pecut balik sebab ada urusan lain. tak sempat nak minta resepi macarons hahaha *gurau*

macarons

Dalam kereta memang tak menahan air liur nie tengok macarons ngan RV tu, rasa macam nak makan jugak time tu, tapi memikirkan nak menikmatinya dengan penuh nikmat, dan taknak gelojoh makanya tunggu sampai rumah baru makan, ehehe. dah tu lambat pulak nak sampai rumah, singgah shah alam hantar adik ipar then gi singgah giant beli barang dapur, macarons dan RV yang sedap tu terperap jap dalam kereta.

Continue reading “Macarons dan Kek Red Velvet – rasa sekali pasti nak lagi”