Pulut Durian

Salam, menu berbuka puasa juga ni Pulut Durian, suami teringin nak makan pulut durian, punyalah susah nak cari durian kat klang ni, pergi NSK tak jumpa pulak, last-last ke Giant Bukit Tinggi Klang baru ada, kami beli yang dah siap buang kulit, senang hehee.

pulut durian

Suami beli Durian Musang King, 7 bekas RM100

Oklah kot harganya sebab dah buang kulit, kalau beli yang sebijik tu belum tentu lagi elok dalamnya kan?, yang best makan durian Musang King ni puas sangat, Isi banyak, biji kecil, nyumss…

Continue reading “Pulut Durian”

Pulut Durian

Salam, wiken baru ni kami berkesempatan untuk balik kampung di Jengka 13, alhamdulillah dapat pekena Pulut Durian, memang musim Durian kan sekarang ni?, oh ye bukan durian aje, rambutan dan manggis pun ada, cuma manggis tu tunggu lagi seminggu baru masak elok kot, memang meriahlah, lagi-lagi sepanjang perjalanan balik kampung, sana sini orang duk jual Durian kat tepi-tepi jalan.

Pulut Durian

Dan Alhamdulillah dapat juga pekena Pulut Durian dari Mak Mertua, menu sarapan pagi yang sangat BEST bila time musim durian ni, tidak lain tidak bukan dah semestinya Pulut Durian.

Continue reading “Pulut Durian”