Cara mengecilkan peha dan mengecilkan perut buncit

Salam semua, rasanya ramai yang mempunyai masalah yang sama dengan Yan nie, masalah peha besar sangatlah paling tak suka, mood rasa rendah diri tu sangat tinggi, kalau nak jumpa kawan-kawan pun naik segan, sebab tu Yan berfikir banyak kali kalau nak join mana-mana event…ehehe *bocor rahsiaku*

gemuk

Masalah ini dah lama di alami sejak melahirkan anak sulung, payah betul berat nie nak maintain, dulu dah pernah dah capai target 45kg tapi gatal pulak tak jaga pemakanan dan tidak bersenam langsung, sekarang amik ngko dengan perut yang semakin membuncit nie memang ngam sangatlah dengan kebesaran peha nie, adoiii plizzzz nasihat sikit Yan nie, nak bersenam punyalah malas, nak bersauna pun boleh kira dah, kalau dulu seminggu 2-3 kali jugak bersauna, aduhaiii sadissss….

Continue reading “Cara mengecilkan peha dan mengecilkan perut buncit”

Senaman untuk mengurangkan selulit di peha

Salam semua, baru kejap tadi melakukan aktiviti senaman setelah hampir setengah tahun tidak bersenam, sila percaya yea! ehehe. ini disebabkan oleh entry Oh Gemuk!. Makin bersemangat jadinya nak menurunkan berat yang tak stabil nie, kejap turun kejap naik, bila berat naik bukan main mendadak lagi, tapi nak turunnya tu agak semput-semput sikit..huhu

Google Images

Insyallah start besok Yan akan memulakan Diet jenis Diet Atkins, sebelum nie cuma kawal pemakanan sahaja. tapi insyallah kali nie agak serius sikit, maklumlah raya dah nak dekat, peha (selulit) pulak nie makin membesar, rasa rendah diri tu semakin menguasai diri bila berkeadaan macam nie. even duduk rumah aje pun, tapi serius memang tak selesa berbadan macam nie, terutamanya dengan selulit kat peha nie, lemak degil betul!

Teringat zaman sebelum berkahwin, berat 42kg tu! alangkah bagusnya kalau dapat berat zaman bujang dulu, zaman bergelar pelajar kolej..ekeke. Zaman bergetah lagi tu…hahahaa

Continue reading “Senaman untuk mengurangkan selulit di peha”