Ya Rabbi aku dapat lembu free – sila percaya

Salam semua, sila jeles ok! Yan dapat lembu free 1 ekor dari Cekgu Dahlia, Thanks dear, tak tahu apa mimpi dia bagi Yan lembu seekor, teruja rasa hati. Karang besok Kak Yan ngan hubby bawa lori gi amik yea 🙂 taulah buffered earning tu mahsyuk 🙂

Mulalah Yan duk fikir nak buat apa dengan lembu nie?? 1 ekor tu bukan 1 kg ok! di ulang dengan jelas *1 EKOR*. Korang kalau nak daging lembu nie meh lah datang umah Yan, senang je nak cari kat Bandar Puteri Klang, ha..lagi senang amik no Phone Yan nie 019-314 ku tekan-tekan tak dapat…ehehe *mana boleh bagi No kat sini, kang tak tido malam pulak kang melayan sms/call dari korang* ekeke…ada ke orang nak call/sms??

Nie lah dia lembu yang bakal di bawa balik ke Klang besok, buat kari sedap nie 🙂 dah lama tak makan kari daging…ehehhee

Continue reading “Ya Rabbi aku dapat lembu free – sila percaya”

Bagaimana mendapatkan tempat pertama di google

Salam semua, wah tajuk entry! hahaha…sebenarnya ingin berkongsi sahaja dengan kawan-kawan semua. Mesti korang terfikir macam mana nak mendapat tempat di hati google kan? lagi seronok bila mendapat tempat pertama di google search.

Gambar pinjam kat en.google, dia kata ok boleh je..hehehe

Yan bukanlah pakar didalam bidang ini, tapi tahulah jugak serba sedikit tentang SEO nie, itupun hasil berbelog selama hampir 4 tahun. Jadi tak salah kiranya Yan sharekan disini…sharing is caring kan…kan…

Continue reading “Bagaimana mendapatkan tempat pertama di google”

Menjawab TAG dari Bro Kulanz

Salam semua, pagi nie tetiba teringat ada hutang TAG dari Bro Kulanz*psstt!! sebenarnya buat-buat lupa* ehek…oklah sori yea Bro Kulanz aku baru ada feeling mau jawab ko pnya TAG, jom layan…

1. Siapakah diri anda di rumah?
– ehek…seorang Ibu dan Isteri penyayang kepada suami dan anak-anak *Sila jeles*

2. Siapakah diri anda disamping rakan?
– Seorang yang sangat baik hati dan peramah..ekeke…see perasan sudah!

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

Tak yah banyak, dapat yang satu nie pun dh cukup, Nak baby girl…huhu~~ payah betul nak dapat, hahaha puas dah bekerja keras..opss!!

4. Siapakah nama pasangan anda?

Mohamad Suhelmi atau nama glemer Mie

5. Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda.

Ya Rabbi 5 aje ke?? ada banyak nie…hehee, ok paling best bila hubby suka bagi kejutan contohnya jalan-jalan kat Mall tetiba ajak masuk kedai handphone, kedai komputer, kedai emas, kedai baju-baju dan cakap kat Yan ” Pilihlah nak yang mana…hehehe* korang sila jeles ok!, my hubby tak kedekut orangnya. Yang best duduk rumah jaga anak-anak pun boleh dapat gaji, dah tu gaji sama macam Yan keje kat opis dulu..hahaha. Dah-dah, kang ada yang jeles pulak baca pasal en.hubby Yan nie…kikikiki *terlebey sudah*.

Continue reading “Menjawab TAG dari Bro Kulanz”

Tag Award dari Kak Chik



Terima kasih pada Kak Chik yang sudi bg award nie pada Yan
sebelum tu ada TAG yg perlu dijawab sebelum menerima award nie
jom layan TAG yg beraward nie..

Peraturan nak jawab tag ni ialah:

1. Copy badge “2009 Cute’s 3logger Award” untuk diletakkan di blog anda.

Dah tempek kt atas tu

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

Dah bgtau kat atas tu, Kak Chik seorang yg suka sangat membaca

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

Sedang berdiet, ada 6kg lg nk kena nyahkan dr bdn..huhuhu

Suka lepak kat kelab diet

sejak berdiet sgt2 minat tempe dan tauhu..hehehe

Sejak dh beli timbang digital, keja asik nk timbang aje..hehe

Suka buat reka grafik tak kisah ler grafik apa pun

Suka bawa anak gi Playground

Suka sgt mkn McD sampai terlupa nk Boikot..ehehe

Sangat suka bila hubby berikan perhatian dan berikan hadiah

semestinya suka shopping..hehehe

Rajin memasak, ini mmg x dpt di nafikan..ewah!!!

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog.

Kak Raihan

Sis Lin

Kak Ina KL

Zahirah

Kak Su

Ejdeejasmi

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:
“anda telah di tag – sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda”

Ok..jap lg yan bg tau diorg…

Oklah itu aje TAGnya..senangkan..
so pada mereka2 diatas nie dialu2kan untuk menerima award tersebut
Tanda
PERSAHABATAN diantara kita

Menjawab TAG dari Anak Laut


Yan di Tag oleh Anak Laut
Sori yea lmbt jawab TAG nie
hampir terlupa lak..ehehe..jgn marah yea
jgn serik utk mengeTAG yan lagi..

ok nie dia jawapan dari Yan..

1. If you can be an animals, what will you be?

hem burung kot..bebas terbang kemana2..blk kg xyah beli Tiket Flight..hehe

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?

Aiseh..rompak Bank?? x pernah lak terlintas..dosa besar tuuuu

3. If you can teleport yourself anywhere in the world , where do you want to be?

Dah tentulah nak pergi ke Mekah untuk menunaikan haji

4. If you know that are you daying, what is the last meal that you want? Why?

huhuhu..mana ada dh nk ingat mkn klu time nie…

5. If can you only kill one person in this world, who this a person? why?

tak nak arr bunuh menbunuh nie..dosa besar tau!

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 year

tak tahu nk pilih yg mana, hidup mati di tangan Tuhan

6. what is your choice? Why?

entahlah tak dapat nak jawab soalan ni..

7. If can you date celebrities, who that is person? Why?

huhuhu..sape yea..Siti nurhaliza kot..tp dia nk ke jumpa ngan Yan??

8. If you can only have one thing in this world, what should that be? Why?

Adoilah soalan, sampai tak tahu nk jawab…huhuhu

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?

Rasanya x nak Tag sesiapa kot..semua pun tgh bizi kang klu tag jugak kang yan kena saman lak..ehehe

Tag dari Kak Ina


Yan di Tag oleh Kak Ina
maaf yea lmbt buat..hampir2 terlupa plak..ehehe..minta ampun ok!
nie dia jawapan dr Yan..

1. When was your engagement?
21.08.2004 – tarikh nie besday hubby

2. When is your marriage anniversary?
4hb. June 2005 nak masuk 4 tahun dh

3. How long have you known your spouse?
Kenal dlm 3 tahun

4. How long did you date before you got engaged?
9 bulan bertunang..pastu jumpa hari2..ekekeke…rumah berdekatan aje, tiap2 hari mkn bersama kt luar

5. Where did you meet your spouse?
Blind date…ehehe..masa nie suspen betul..

7. Do you have any children?
yep..comei2..hahaha..perasan lak..

8. How many?
Baru 2 orang, kedua2nya hero

9. Do you have any pets?
takde…

10. Do you own or rent?
lain2 sendiri punya kecuali rumah aje..

11. Do you live in the country, city/town?
Bandar bukit tinggi..syok..di kelilingi ngan shopping complex..pilih aje nk shopping kt mana..ehehe

12. What is your favorite activity you do together?
tgk TV kot..ehehe itu yg selalu kami buat bersama…

13. Do you have a favorite vacation spot?
Genting dan Langkawi

14. How many siblings do you have including in-laws?
ada 7 orang …. suami ada 6 orang…..

15. What mosque do you attend?
duk kat klang nie x penah lg gi mesjid, hubby aje..yan susah sikit nk pegi dgn anak kecik..huhu

16. Is this the mosque you got marrried in?
Nikah kat umah…

17. What town is your current address?
Bandar Bukit Tinggi, Klang, Selangor

18. Do you work or stay home?
dah dpt 2nd baby nie x keje dh. hubby suh duk umah goyang kaki..wakakkaka

19. Where did you go for your honeymoon?
Langkawi 3hari 2malam

20. Leave a piece of marriage advice
First kena think positif dgn hubby, pastu percaya dan tolak ansur itu penting. layan hubby dgn sebaik2nya, jgn suka membebel..org laki x suka pompuan membebel..huhuhu

ok..settle dh tag nie…yahoo dh takde utang tag dh
nyaman je rasanya..ehehe
ok kali nie pun x nak tag sesiap gak..

Tag dari Kak Intan


Yan di Tag oleh Kak Intan
ok..meh tgk ape rulesnya plak

rule : Use Google Image to search the answers to the questions below. then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer.
after that tag 7 people.

1. YOUR NEXT BIRTHDAY

hiks…Mawi dan ekin nie lak yg kuar kt google image tu, yelahkan Besday Yan sama tarikh ngan hari kawen diorg..huhuhu

2. PLACE I DO LIKE TO TRAVEL

Langkawi, tmpt nie bnyk meninggalkan kenangan yg indah..ehehe..”Honey Moon”

3. FAVOURITE PLACE

Taman Tasik Titiwangsa, suka bawak anak2 gi sini main playground disamping mengimbau kenangan lalu..masa bercenta suka lepak sini…hehehe

4. FAVOURITE FOOD


Dah tentulah McD, dulu suka KFC tp ntah bila mkn McD jadik cam ketagih lak..huhu..tp dh lama x mkn coz pasal Boikot aritu..pastu now lak tgh berdiet..huhu

5. A FAVOURITE THING


Dah tentu ler Lappy hadiah dari hubby tercenta nie…

6. MY NICKNAME


Gambar nie lak yg kuar..ekceli itu kek besday hadiah dari Kak Chik..Thanks sekali lg yea

7. A FAVOURITE COLOR


dah tentulah yg warna warni, tgk aje blog yan nie…ehehe

8.MY LOVE


Taip nama hubby, tp gmbr wife dia lak yg kuar…ehehe

9. A HOBBY


Dah tentu ler sufr tenet

10.BAD HABIT


err…itu bukan gmbr hubby yan ok..gmbr tu yg kuar kt google images tu..hahaha

11.WISH LIST

Insyallah klu ada rezeki nak Baby Girl lak..muda2han..Amin…

Nak kena TAG
7 org lak..
hem sapa yea??
rasanya taknak Tag sesiapa dulu kot.
so korang semua selamat ok..
Apa yg penting Yan dh takde utang Tag ngan sesiapa..yahooo

Tag paling senang dari Mar

Firt time rasanya dpt Tag yg paling senang
selalunya Tag yg Yan dpt membuatkan Yan berfikir
yg nie senang aje, cuma tempekkan gambar yg kat profile
senang dan mudah aje..ehehe..
ekceli Tag nie datangnya dari Mar
Ok Mar nie dia Gambar kiut profile Kak Yan

1. Letakkan gambar profile anda

2. Terangkan apa maksud gambar itu?

Gambar tu xde maksud apa2pun. Cumalah gambar profile aje..

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?

Perasan gmbr tu kiut, tu yg letak…ehehe

4. Tag 10 lagi blogger ..

Kali nie nk Tag mereka2 yg x pernah lg Yan Tag

Kak Raihan
Asyareena
Anak Laut
Dirfara
Daus
Ieza
Kak Yong
Kak Ina
Leenoh
Atie

Harap sudi menjawab tag nie yer..
kalau bz, skipkan dulu..
kalau tak bz, haaa.. terus buat tau!!
sebab tag nie senang jer, takyah nak fkir2.. *Copy ayat Mar…ehehe*..

Tag Wishlist dan Award dari CikMin


Yan di Tag oleh Kak Min

The rules are:
1. Make a list of what you want on your birthday
2. The list should be 10 numbers
3. Give it to 10 frens of yours

Hem…Best gak nie TAG nie, Psstt!!..korang nak tau hubby yan mmg baca pun Blog Yan nie. So manalah tau kan kot2 besday Yan nnti blh dpt menda2 yang Yan hajatkan nie kan….ekekeke…
Ok meh tgk apa yang Yan hajatkan…

SmileyCentral.com
1. Nak Baby Girl SmileyCentral.com kena kerja keras lg…wakakaka..*sure hubby SmileyCentral.com senyum pnjg baca nie*
2. Nak Melancong ke Paris…Wah!! Garu SmileyCentral.com kepala hubby ku..ehehe
3. Nak Laptop SmileyCentral.com baru…yg nie maybe bleh dapat kot..
4. Nak Handset SmileyCentral.com Baru…yg nie pun maybe blh dpt gak..ehehe
5. Nak intan berlian SmileyCentral.com..ehehe…wah!..klu pakai pun sure org caya kan…
6. Nak naik motor SmileyCentral.com ngan abg…blh tak?? Dh 4 thn x membonceng…ehehe
7. Kita ke genting yea…SmileyCentral.com *tmpt paling yan suka* sure hubby nak..ehehe
8. Nak pasang Aircond dlm bilik biar sejuk2 gitu SmileyCentral.com..haahahha…
9. Nak menambah SmileyCentral.com perabot / hiasan dlm rumah
10.dan yg paling penting sama2 mendoakan kebahagiaan rumah tangga, insyallah…

Ekceli tak kisahpun klu tak dpt semua menda2 kat atas tu, kebahagiaan rumah tangga adalah yang penting buat Yan. Tapi nak tahu tak..Yan nie jenis tak reti nk meminta2..huhuhu
Nasib hubby mmg cukup memahami keperluan dan kehendak Yan
Nak tahu..lagik satu yang Yan suka pasal hubby
Coz hubby selalu berikan surprise, antara benda2 surprisenya tanpa yan meminta2
Seperti laptop, handset, barang kemas, perabot..dan bnyk lg ler
Jenis hubby..bawa Yan jenjalan pastu masuk kedai suh pilih mana yg suka…ehehe
Oklah Tag pun dh jawab. So masanya nk ngeTAG org lain plak…

Tag nie kena panjangkan pada 10 orang..hem sapa yea..
Rasanya x nak Tag sesiapa kot…

****************************************************************


Yan jugak ada terima Award dari Kak Min
Thanks yea..Yan hargai sgt2..

Sebagai penghargaan terimalah kad dari yan
semoga ikatan ukhwah persahabatan ini berpanjangan
insyallah muda2han…Amin…

Tag Gambar Dulu-dulu dari Reena


Tag nie yan dh dpt lama dh akhir tahun 2008
maaf ye Reena, lambat sikit jawabnya
ekceli malas nk scan gmbr sebenarnya…ehehe
walaupun hakikatnya scanner duk dpn mata
meh kita tgk apa syarat2nya

Syarat-syarat:-

1. sila amik gambar dulu2
2. dan letak kan di blog anda. citer skit pergi mana pakai macam ni time dulu-dulu…

Ok nie gambar dulu2 tau
skrg yan dh tak slim macam nie
gambar kat pantai tu masa kat Kelantan
pantai apa namanya yan dh lupa dh
masa pegi nie tahun 2003 klu yan x silap
pastu dh x penah dh jejak kaki ke bumi cik siti wan kembang
tggu Kak Chik pelawa yan pulak…ehehe
pastu gambar kecik tu masa yan gi KL Tower
tahun yang sama jugak
nak tahu masa nie berat Yan dalam 45kg…huhu
gambar2 kat atas kedua2nya masa sblm Yan Kawen…

Ok..sesi menjawab dh siap
kali nie kena Tag 6 orang…
dan lama jugak rasanya yan tak ngeTAG org nie
hem sapa yea agaknya…
ok nama2 kat bawah nie yg terlintas difikiran…ehehe
so korang bertuah ok utk menjawab TAG ini

Kak Kamsiah
Kak Chik
Ijechan
Kak Myza
Mar
CikMin