Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie!

Salam semua, semalam duk layan timeline Akademi Fantasia Musim ke 9, meriah jugak dan macam-macam komen yang sempat Yan baca, ada yang memaki hamun pasal AF, ada yang suka, dan tak kurang jugak yang memaki hamun orang yang diorang  follow sebab timeline penuh dengan tag #af9

twitter

Biar Yan terus terang kat sini yea, Yan sebenarnya tak suka orang macam nie, senang je kalau tak suka sila jangan follow, macam Yan, takpernah pun minta orang follow, so kalau dah follow tu sendiri mau ingatlah yea..hiks!!

Continue reading “Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie!”

Sibuk takde masa nak berfoya-foya

Salam semua, wah 2 hari blog nie tak diupdate, terlalu sibuk dengan urusan seharian dan jugak “projek baru”. Maaflah kalau ada yang ternanti-nanti udpate dari blog ini, heee macam ada je kan, hahaha.

aiman

Aiman tengah berfoya-foya, cari Aiman kat mana??

Sebenarnya ada saje masa depan laptop cumanya tak sempat nak update dan jenguk blog kengkawan, twitter (tweetdeck) pun memang selalu je on, baca tweet kawan-kawan secara kebetulan, cuma tiada masa nak berfoya-foya disana, nggee sibuk sangat kan…

 

Continue reading “Sibuk takde masa nak berfoya-foya”

#maxis10 : A Day in the life of the HTC Desire Z

Salam semua, yea hari khamis hari tu bermulalah pengalaman bersama dengan HTC Desire Z, satu pengalaman yang tak mungkin di lupakan bila Yan sendiri berpeluang untuk memegang smartphones tersebut, terima kasih sekali lagi buat Maxis, @aprilyim dan @fiona kerana memberikan peluang ini kepada Yan, insyallah akan buat yang terbaik untuk review ini.

htc desire z

See…cantikkan, tak pernah pun sekali terfikir dapat sentuh smartphones macam nie…ehehe, siap boleh slide bagai, memang canggih phone nie, serius phone nie memang sangat BEST!!, tak bosan untuk menggodeknya, malah dari masa ke masa semakin teruja.

Continue reading “#maxis10 : A Day in the life of the HTC Desire Z”

Jumpa Blogger EjamOthman dan Isteri

Salam semua, baru kejap tadi jumpa dengan blogger EjamOtham dan jugak ister tercintanya Norsaritanaini yang jugak merupakan seorang blogger, diorang nie jarang update blog, sibuk agaknya tapi pelik ada je selalu kat twitter..hahaha tempat kami bergosip dan seronok dapat jumpa diorang, ramah kedua-duanya…ehehe ini merupakan pertemuan pertama kami, rasa tak kekok pun, macam dah kenal lama pun ada, sebelum nie kami cuma selalu bertegur kat twitter dan blog aje. Jom layan gambar-gambar kami tadi yea 🙂

ejamothman dan isteri

Pasangan blogger suami isteri, sama cantik sama padan, gambar tu Yan suruh ejam peluk isterinya Rita…hahaha suka suki je tau Yan nie suh ejam peluk isteri..ehehe sib baik dedua sporting 🙂 ai like!!

Continue reading “Jumpa Blogger EjamOthman dan Isteri”

Review #Newtwitter

Salam semua, hari nie nak cerita tentang #newtwitter, pagi nie baru Yan perasan yang Yan baru aje dapat newtwitter nie, ingatkan semua orang dapat tetapi tidak semua rupanya, maybe  newtwitter nie diorang buat cara berperingkat kot, tak bagi serentak..hem, tapi entah ler…tapi Yan dah dapat..ehehe

Oklah menarik dari twitter sebelum ini, nampak kemas dan teratur, paparannya lebih lebar iaitu 1040 pixel berbanding dengan sebelum ini cuma sekitar 765 pixel sahaja. dan halaman untuk status pun letaknya di sidebar, tidak seperti sebelum ini status berada dibawah petak menulis.

Continue reading “Review #Newtwitter”

Keywords kelakar yang masuk ke yanmieonline

Salam semua selamat pagi, semalam kerja Yan duk Asyik perhati keywords dan trafik yang masuk ke blog ini aje, macam-macam keywords yang masuk, kelakar betul! ada jugak orang search keywords-keywords macam tu. Sebelum tu Yan dah gelak-gelak dulu dengan kawan-kawan kat Twitter..ehehe

Semalam sebanyak 730 keywords yang masuk ke blog ini, malah pernah satu hari tu keywords yang masuk hampir mencecah 2K 🙂

Continue reading “Keywords kelakar yang masuk ke yanmieonline”

Saya bukan Bro ataupun Pakcik Yanmie

Salam semua selamat petang, apa rancangan korang petang nie? Petang nie nanti Yan dan 3 orang hero nie nak keluar jalan-jalan cari makan, shopping lagi kot sebabnya baru  Terima Duit Hasil Berblogging semalam 🙂 Siapa yang ada kat Area Jusco Bukit Tinggi Klang bolehlah jumpa Yan, kita gi makan-makan nak tak? Yan belanja…ehehee, lepastu malam kang nak gi tengok Race kereta kat Sepang 🙂

Oklah menyetuh pasal tajuk Entry Yan petang ini “Saya bukan Bro ataupun Pakcik Yanmie“, sebenarnya dah lama rasanya nak buat entry nie tapi asyik lupa aje, sebab ingatkan semua orang dah tahu siapa dia ‘Yanmie’, sama ada seorang lelaki, perempuan, mak dara, anak dara, makcik, pakcik, nenek ehehehe 🙂

Ini disebabkan komen kat entry Trafik Yanmieonline akhirnya mencecah 5K seminggu dan jugak dari twitter Yan. Meh tengok yea 🙂

Ini adalah komen dari Meow, kelakar je tetiba Yan jadi Bro…ehehe

Continue reading “Saya bukan Bro ataupun Pakcik Yanmie”

Rebutlah peluang untuk memenangi Acer Aspire One

Salam semua selamat malam, lately banyak betul blog yang buat contest kan? meriah sungguh. Bulan ini sahaja ada 3 Contest yang Yan join…ehek, saja mencuba nasib lagipun tolong memeriahkan contest yang kawan-kawan anjurkan.

Dan hari ini Yan ingin menyertai lagi contest yang di anjurkan oleh Bro Denaihati, sebelum nie pun pernah join Constest Hidup Berani Untuk Gagal, tapi kali nie Contestnya sangat senang, bak kata Bro Denaihati “Hidup Untuk Memberi”, Contest  ini memang menarik wooo, mana taknye hadiah memang mengancam betul! tengok gambar bawah, Hadiah dapat Acer Aspire One tuuuu..dan Contest Hidup Untuk Memberi ini Yan tahu dari Blog MohdIsa

Inilah dia Acer Aspire One untuk dimenangi, sungguh mengancam yang kaler PINK nie 🙂

Continue reading “Rebutlah peluang untuk memenangi Acer Aspire One”

Jom berTweet-tweet dengan kami

Salam semua, hari nie nak cerita pasal Twitter. Sebenarnya Yan dah ada akaun Twitter nie dah lama, tapi baru sejak akhir-akhir ini  Yan aktif bertwitter. Memang best lepak kat sana. Tak caya cuba korang jejakkan kaki tertweet-tweet dengan kami disana..hehehe

Jadinya sekarang memang dah Addicted dengan  bertweet-tweet nie, macam melz kata jom tweet-tweet sampai gila..hahaha. adakah macam nie?? hehehe. So korang jomlah join kami bertweet-tweet, best woo..kalau ada luck boleh dapat kempen dari ChurpChurp, tapi kena register ChurpChurp dulu lah yea.

Thanks jugak buat Anarm sebabnya dan bagi tips kat k.yan pasal ChurpChurp nie, maklumlah K.Yan nie masih banyak benda kena belajar..heheehe…

Pstt!! k.yan tengah berusaha mempraktikkan tips yang Anarm kasik semalam…hahahhaa, dah dapat fulus nanti leh belanja Anarm dan Scromix sekali…ekekeke

Oh ye korang korang kalau sudi addlah Yanmie sekali kat twitter korang…ekeke..promote baik punya…nnggeeee~~~

Dapat 1st Campaign dari ChurpChurp

Salam semua, pagi tadi macam biasa mesti cek income innity dulu…hehehe, alhamdulillah rezeki datang dan terus datang. Ok pagi nie Yan nak cerita pasal ChurpChurp mesti dah ramai yang tahu pasal ChurpChurp nie kan? so tak perlulah Yan nak cerita lagi disini, ha yea kalau tak tau dan 1st time tau pasal ChurpChurp nie boleh tengok kat SINI

Sebenarnya Yan dah lama ada akaun ChurpChurp nie, cuma tak reti nak guna macam mana, jadinya semalam try login ke ChurpChurp tapi password pulak lupa, so Yan pun masukkan email untuk ChurpChurp resetkan password, dan pagi tadi cek email punyalah terkejut….hehehe tengok gambar bawah yea…

yeeehhhaaa Yan dapat 1st campaign dari ChurpChurp pasal Era.FM Jangan Lupa Nyanyi.

Continue reading “Dapat 1st Campaign dari ChurpChurp”