Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak

Assalam, korang dah Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak untuk tahun 2018 nanti? alhamdulillah hakak dah setel shopping barang keperluan anak, awal bulan 12 lagi hakak dah setel beli. Lega bila dah setel ni, tinggal tunggu sekolah buka aje dan bayar yuran. Excited nak tunggu sekolah buka, sebab nak buat rutin harian macam dulu hahaha, sebulan lebih cuti ni pening sikit, hakak penat jerit-jerit hahahhaa, kejap jadi singa, kejap dari naga, kejap jadi naga…macam-macam lagi teknik penyamaran hihihi, tapi tak selalu lah, ada masa-masanya. Biasalah nama pun budak kan, kita layan kan jelah walapu pun pening hihihi

beli baju sekolah

Tapi mak datuk mahalnya barang-barang sekarang ni, untuk 2 orang anak yang bersekolah belanja RM1K+ juga, barang keperluan untuk kedua2 sekolah mereka iaitu sekolah kebangsaan dan sekolah agama, yang tahun lepas punya masih ada dan elok, tapi yelah awal tahun kan, nak juga beli kat anak, nak juga bagi rasa anak seronok, kesian pula pakai baju lama, kasut lama pada hari pertama persekolahan, mana yang mampu kita cubalah, tak mampu nak buat macam mana kan?, hakak pasti ramai ibu bapa nakkan yang terbaik untuk anak.

Continue reading “Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak”

Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak

Salam, hujung minggu yang lepas saya dah pun setel Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak-anak untuk tahun 2015, alhamdulillah lega semuanya dah selesai, tiap tahun pun shopping awal, malas nak shopping last minit, tambahan pula tengah sarat sekarang ni, takut bila-bila masa je bersalin, jadi eloklah dipercepatkan urusan yang penting ni. Takde lah kesian dengan en.suami kena uruskan macam-macam, kalau boleh nak semuanya setel, jadi bila beranak nanti aman damai gitu, takde nak risau apa-apa dah.

shopping barang sekolah

Saya beli barang keperluan sekolah anak-anak di Giant, ikutkan en.suami suruh beli je di Jusco sebab dekat dengan rumah, saya pula kalau boleh nak cari tempat murah hahahhaa, biasalah orang perempuan gitu kannn…

Continue reading “Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak”

Yuran Pendidikan Sekolah Rendah Dan Sekolah Menengah Di Mansuhkan

Salam, wah mesti ramai ibubapa di luar sana senang hati dengan Pembentangan Bajet 2012 yang telah dibentangkan oleh Datuk Seri Najib Razak yang mana beliau mengumumkan buat pertama kalinya Kerajaan memansuhkan Yuran Pendidikan Sekolah Rendah Dan Sekolah Menengah.

sekolah

Kredit Gambar : http://sudpsukong.blogspot.com

Ini termasuk pemansuhan bayaran bagi kegiatan ko-kurikulum, insurans takaful dan sebagainya. Semua ini bermula pada penggal sekolah tahun depan 2012, alhamdulillah.

Continue reading “Yuran Pendidikan Sekolah Rendah Dan Sekolah Menengah Di Mansuhkan”