Haziq Dah 4 Tahun – Happy Birthday!

Salam, syukur alhamdulillah hari ini merupakan ulangtahun kelahiran Haziq yang ke 4 tahun, alhamdulillah dah besar anak ibu ni, moga jadi anak yang cerdik pandai, soleh dan berjaya dalam hidup, amin.

haziqSepanjang mengandungkan haziq, saya diberikan kesihatan yang sempurna dan tidak pernah mengalami sakit-sakit mahupun demam, malah semasa sakit ingin bersalin pun saya tidak berasa sakit yang berpanjangan, cuma sakit time betul-betul nak deliver sahaja, sehinggakan time tu betul-betul nak deliver pun saya rileks je, doktor dan jururawat yang panik sebab saya dah nak bersalin time tu, tak menyempat-nyempat saya bersalin kat katil biasa je, tak sempat nak gi labour room, bersalin di bilik persediaan ibu bersalin hehehe, kelakar kalau nak ingat balik HAHAAHAHA.

Terima kasih pada rakan-rakan yang wish birthday dan mendoakan untuk Haziq, sayang korang ketat-ketat hikhikhik.

– happy Birthday Haziq, Ayah kerja hari ni, so besok Ibu dan Ayah belikan hadiah untuk Haziq yea ^____^

Sent From My iPad2

Comments

  1. seronok melihat anak-anak membesar..
    adakalanya tak perasan.. mereka cepat membesar..
    bila tengok balik gambar mereka kecik.. baru terasa

  2. Happy Belated Birthday Haziq.. Auntie Nur doakan semoga Haziq membesar menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat.. Rajin2 tolong ibu ye.. Jangan nakal2 tau.. 🙂

    1. sama besday dgn haziq tu 23/10, smlm tu patut entry schedule tp salah set hehe.
      selamat hari lahir juga buat anak bongsu DH, tak sangka anak kita berkongsi tarikh lahir cuma tahun je berbeza.

  3. 4 thun udah..rsa cam bru smalam je…teringat pgi tu camne ibu aziq gurau2, gelak smpi skt perut nak deliver dah..panik 1 umah..dahlah atuk masa tu gi kja..nak cri org hantar ibu aziq gi hospital…ermmm…ape pun..smoga jd anak yg soleh..umie syg aziq…salam dr skan…

    1. hehehe makasih drop komen, ko pulak takut aku bersalin kat rumah kan? hahaha siap takmo temankan lagi tu, mama pun sama, semua orang takut..hahaha, kalau aku beranak di rumah lagi naya, apa kamu blh buat? haha bestnya kalau ingat balik kan 😀

  4. wah. ini rupanya Haziq. ini haziq dah 4 tahun, haziq saya baru 5 bulan. hehheee.

    Selamat hari lahir Haziq.. moga panjang umur dan dapat hadiah best2 dari ayah dan ibu.

  5. slmt hari lahir haziq…sama umur ngn Ira yea…ira dh dpt hadiah smlm…demam2 pun sempat pilih hadiah….hik3..tp ummi n abah la yg penat…sebab nk kena dukung besday girl ….

  6. haziq samala kita lahir dekat hospital tapi bukan dalam bilik bersalin…kat katil nak g bilik bersalin juga…kita geng selamat hari jadi….hari jadi untie pun dah nak dekat ni sipi sipi dengan haziq…

  7. Selamat Hari Lahir kepada Haziq. Nasihat uncle AkuBiomed apabila dah besar ini tidak boleh mengigit lagi dah. Lepas ini suruh emak hantar masuk kelas Karate boleh jadi sparring patner dengan abang. ‘Great power comes great responsibility’

    1. thanks uncle, alamak kang berperang je keje diorang kat rumah nie, hazoq jenis tak lasak macam abangnye, hazoq jenis yang lemah lembut, maksudnya dia bukan jenis yang suka aktiviti lasak macam abangnya, dah ler kurus, tak berapa nak makan pulak tu 🙁

      1. Samalah ketika saya kecil dahulu sudah hendak makan tapi heran dari mana datang tenaga untuk bermain tidak pula semput.

        Dah tua-tua ini kalau perut kosong kepala akan pening

  8. dah besau haziq, lepas ni jgn main gigit2 lagi yer, kalau tak puas hati dgn abg aiman lepuk jer…haha
    semoga haziq jd anak yg baik, bijak dan beriman…

    1. Makasih Makcik Bee hehehe, ha’ah sebaya, tapi tak confirm lagi nak hantar haziq pi tadika 5 tahun ke tak, sebab ada kawan yang cikgu tu cakap, kat sekolah dia (anak2 murid dia) mana yang tadika 2 tahun budak-budaknya malas kat kelas, maybe sebab dah lama kat tadika, so cikgu ajar dan cakap apa pun diorang bajet dah pandai sangat hehehe, malas katanya berbanding budak yang tadika 1 tahun je.

      ingat haziq nie nak ajar kat rumah je, hntr tadika/pra sekolah 6tahun je, takpe haziq nie dia mudah dan cepat faham.

        1. hehehe ni pun tgh fikir gak ni, tengoklah mcm mana, haziq ni terlalu manja dengan akak, nak apa2 semua kena ada akak, risau pulak, fikir…fikir….hahaha

            1. tadika dh buka tu utk pendaftaran, dia nak je tu pi skolah tapi payah nie sbb 1 skolah dgn abangnya nnti, aiman ni jenis jumpa kawan lupa adik, adik pulak asik nak ikut montot dia je, kat sini tadika ada 1 je bee, private tadika, sebulan rm300++ 😀

              1. sekolah PRA ke apa yg sama dgn aiman tu ? susah juga tu kan kak.. ala RM300 maknya ade kehkeh .. hehe memang beza lah dengan anak perempuan , aliya lebih suka jaga adik depan kawan2 dia ..kuikui

                1. Tadika islamic english, ala bee RM300++ tu setiap bulan hehe, tp xde masalah pun part tu, cuma tgh fikir nk hntr ke tak, eeee mesti xnk berenggang ngan ibunye ni, malam tido pun curi2 masuk bilik, tau2 pagi tgk dh ada kt sebelah kehkehkeh

      1. elokla tu Kak Yan. Datuk Fadhilah Kamsah pun ada pernah ckp, kalau anak lelaki, kena lewatkan hantar ke sekolah sbb lelaki akan cpt bosan dan lagi 1 lelaki mmg cpt catch up.

        mmg bosanla di kalau bde die dh tau diulang-ulang.

        1. kahkah .. abang koning ade can lagi .. lupakah anak dara puanbee ade 3 lalala.. eh kan ke pakcik biomed dah ambik anak puanbee sbg anak angkat kehkehkeh ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.